Hoe ruim je het huis op – en houd je het opgeruimd

Hoe ruim je het huis op – en houd je het opgeruimd

Maar het weggooien van ooit zo geliefde spullen en het netjes opbergen van de rest is best wel een uitdaging. Hier vind je opbergtips die je helpen om je huis echt goed op te ruimen en je oase van rust langer vast te houden.

 

Opruimtips: verdeel en heers

Begin met inschatten: hoe groot is de opruimklus? Wees realistisch over de tijd die je ervoor nodig zult hebben. Dan zal het niet tegenvallen als je ontdekt dat het niet in een keer klaar is. Afhankelijk van de grootte van je appartement of huis, kan opruimen meer dan een dag of zelfs een weekend in beslag nemen. Als je het echt goed wil aanpakken, kun je het huis het beste opruimen in meerdere weekenden, waarbij je elke keer een kamer tackelt. 

Ga methodisch te werk bij het opruimen van je huis of appartement. Verdeel het hele huis in overzichtelijke delen: eerst in kamers, dan in hoekjes en kasten van elke kamer. Als je je huis echt effectief wil opruimen, moet je elk gekregen prulletje omdraaien voordat je echt helemaal klaar bent.

 

Opruimtips voor de badkamer

 Badkamers worden al snel rommelig met vergeten flesjes bodylotion en douchesponzen. De badkamer is een onderdeel van het huis of appartement opruimen waar je misschien als een berg tegenop ziet, maar wat veel voldoening geeft.

Haal elk product dat je in je badkamer hebt van de planken. Als je het nooit gebruikt of niet meer wist dat je het had, weg ermee. Stop het in een doos om weg te geven, recycle het of gooi het in de afvalbak. En voordat je de producten die je echt gebruikt weer terugzet, maak je je badkamer goed schoon!

 

Tips voor het opruimen van je huis- en keukenspullen

 We brengen een groot deel van ons leven door in de keuken, dus natuurlijk stapelen zich daar dingen op die er niet horen. Begin je keuken op te ruimen door spullen die niet in de keuken horen, terug te zetten op hun juiste plek. Eten en potjes die over datum zijn, gooi je weg. Pannen, keukengereedschap en apparaten die je niet meer gebruikt, geef je weg. Tot slot; zorg dat je alles wat je wel vaak gebruikt, makkelijk kunt pakken. Bewaar grotere keukenspullen zoals houten lepels en spatels ergens anders dan kleinere voorwerpen zoals bestek, zodat je overal makkelijk bij kunt. 

 

Hoe zorg je dat het netjes blijft?

 Nu je huis zo prachtig netjes is, wil je dat natuurlijk zo houden. Je huis netjes houden is een kwestie van je gewoontes stap voor stap te veranderen, totdat je merkt dat je eigenlijk niet zo veel tijd meer nodig hebt om je huis op te ruimen, omdat je vanzelf al heel veel bijhoudt.   

  • Zorg dat alles een vaste plek heeft en zorg ook dat die plek zichtbaar is – dat betekent een plek voor je tissuebox, een doos voor je extra snoertjes en een plek voor elk voorwerp. Op deze manier weet je precies wat je in huis hebt en koop je niet per ongeluk dingen dubbel. Koop opbergspullen voor alles wat nog geen eigen plek heeft.
  • Gooi dingen weg wanneer je eraan denkt. Wacht niet tot het moment dat je je huis gaat opruimen – zorg dat je hele huishouden meedoet met dingen weggooien die niet meer gebruikt worden.
  • Houd je spullen schoon en stofvrij. Schoonmaken en afstoffen is makkelijker en motiverender als het huis opgeruimd is. Maak hier gebruik van en neem oppervlakken dagelijks af, zodat ze sprankelend schoon zijn. Veeg een vochtig stukje keukenpapier over oppervlakken en je bent klaar! Kies keukenpapier dat sterk blijft als het nat is – zoals Edet.

 

Nu je zo goed hebt opgeruimd, zal het een makkie zijn om je huis schoon en schitterend te houden!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op