FAQ: Edet met stro/veelgestelde vragen

Heb je vragen? 

Hierbij de meest voorkomende vragen en antwoorden: 

Stro in toiletpapier, hoe zit dat dan? De meest gestelde vragen

Waarom is het toiletpapier met een deel stro zo vernieuwend?

Onze producten worden geproduceerd met een speciale technologie waarmee we voor het eerst  toiletpapier deels met stro kunnen produceren(1). Edet toiletpapier met een deel stro is van hoge kwaliteit: zacht, natuurlijk sterk en wit zoals papier gemaakt van houtpulp. Edet toiletpapier met een deel stro is een stap in de richting van duurzamer leven. Na elke graanoogst blijven delen van stro achter in de velden. Door stro te gebruiken in het toiletpapier geven we dit agrarische bijproduct een nieuw leven. We besparen grondstoffen door ons unieke productieproces, het gebruik van stro uit de regio en productie in een innovatieve fabriek in Duitsland(2). 

Verandert de kwaliteit van de producten door het gebruik van stro?

Nee. Edet toiletpapier met een deel stro is van hoge kwaliteit, zacht en natuurlijk sterk. Onze speciale vezelmix van stropulp(1) en houtpulp is ontwikkeld voor een duurzaam leven zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Is het wc-papier met stro nog zacht?

Ja. Edet toiletpapier met een deel stro is zacht en natuurlijk sterk. Het is ontwikkeld zonder concessies te doen aan de kwaliteit.  

Waarom zou ik dit product gebruiken in plaats van alternatief toiletpapier?

We zijn allemaal op zoek naar manieren om ons dagelijks leven duurzamer te maken en ons nieuwe Edet toiletpapier is een goede stap in de richting van duurzaamheid. Door het gebruik van stro is de productie van Edet toiletpapier grondstof besparend (2).

Waarom gebruikt Edet geen groter aandeel stro in haar producten?

Het gebruik van stro in toiletpapier is een voortdurende inspanning op het gebied van duurzame innovatie. De hoeveelheid stro die in onze producten wordt gebruikt is zo berekend dat de kwaliteit van Edet wordt gewaarborgd.

Waar komt het stro vandaan?

Na elke graanoogst blijven delen van stro achter in de velden. Door stro te gebruiken in het toiletpapier geven we dit agrarische bijproduct een nieuw leven. Het stro is afkomstig uit de regio van onze innovatieve fabriek in Duitsland.

Wat is de milieu-impact van het gebruik van stro?

We verminderen de impact op het milieu door houtpulp gedeeltelijk te vervangen door stropulp gemaakt van snelgroeiende strovezels. Door stro te gebruiken in het toiletpapier geven we dit agrarische bijproduct een nieuw leven.

Ik heb last van hooikoorts. Kan ik dit product gebruiken?

Ja. We gebruiken alleen dat deel stro waarvan een deel na de oogst op de velden achterblijft. Dit zijn dus niet de tarwekorrels die hooikoortsallergenen bevatten. Daarom kun je als je last hebt van hooikoortsallergie onze producten gewoon gebruiken.

Ik heb een glutenintolerantie. Kan ik dit product gebruiken?

Ja. We gebruiken alleen dat deel stro waarvan een deel na de oogst op de velden achterblijft. Dit zijn dus niet de tarwekorrels die geassocieerd worden met glutenintolerantie. Daarom kun je als je last hebt van glutenintolerantie onze producten gewoon gebruiken.

Is het toiletpapier met een deel stro dermatologisch getest?

Ja, elk toiletpapier product is dermatologisch getest.

Wat doet Edet op het gebied van duurzaamheid van verpakkingsmateriaal?

Onze duurzaamheidsdoelen stoppen niet bij het product. De verpakkingen die we gebruiken voor Edet toiletpapier zijn recyclebaar en gemaakt van meer dan 30% gerecycled plastic voor een kleinere ecologische voetafdruk3.

Heeft het gebruik van stro invloed op andere toepassingen van tarwe, zoals voedsel, dieren en boeren?

Nee. We gebruiken alleen dat deel stro waarvan een deel na de oogst op de velden achterblijft. Dit is dus niet het tarwegraan dat wordt gebruikt in de voedselproductie. Onze productie heeft geen invloed op de beschikbaarheid van voedsel en het gebruik van stro voor andere doeleinden, zoals voer, kunstmest en biobrandstof.

Wat zijn andere plannen om afval te verminderen en milieuvriendelijkheid te verbeteren?

Essity streeft ernaar om het milieu op alle mogelijke manieren te beschermen. Hier vindt u meer informatie over onze duurzaamheidsstrategie. Duurzaamheid - Edet

 

 

Disclaimer

1 Edet toiletpapier is gemaakt van minimaal 10% pulp uit stro. We werken continu aan het verbeteren van onze ecologische voetafdruk.

2 In vergelijking met het vorige Edet - product is Edet met stro grondstof besparend door de gedeeltelijke vervanging van houtpulp door stropulp. Jaarlijks gezaaid en geoogst tarwestro is sneller hernieuwbaar in vergelijking met hout.

3 Verminder de CO2-voetafdruk van de verpakking door het gedeeltelijke gebruik van gerecycled plastic (in vergelijking met onze originele verpakking die uitsluitend is gemaakt van nieuw plastic), op basis van levenscyclusanalyses uitgevoerd door Essity en geverifieerd door een derde partij.

4 Vergeleken met het vorige product, gebaseerd op levenscyclusanalyses uitgevoerd door Essity en geverifieerd door een derde partij.

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op