Verhuislijst: checklist voor je nieuwe huis

Geïllustreerde gezin met verhuisdozen

Wat moet je doen als je gaat verhuizen? Aan de ene kant kijk je misschien heel erg uit naar je verhuizing, maar verhuizen zorgt ook voor veel stress. Er zijn ontzettend veel zaken waar je rekening mee moet houden. Een verhuislijst zorgt ervoor dat je het overzicht houdt en niets vergeet. Zo kun je vol goede moed beginnen aan het leven in je nieuwe woning!

Misschien dat er straks brieven geadresseerd aan de vorige bewonder op de deurmat liggen, of dat er nog een paar oude kleerhangers in de inbouwkast hangen, maar de kans is klein dat je een volle koelkast vindt of wc-papier op het toilet. Met deze checklist voor je nieuwe huis weet je precies wat je moet kopen voor de verhuizing en wat te doen tijdens de eerste paar dagen.

Vergeet niet onze verhuislijst te downloaden, zodat je precies weet welke essentiële benodigdheden je mee moet nemen!

Checklist voor je nieuwe woning

Hier is een voorbeeldplan van aanpak voor je verhuizing:

 • Neem foto’s. Als huurder is dit de beste manier om ervoor te zorgen dat jij niet hoeft op te draaien voor de kosten van reparaties voor schade die veroorzaakt is door de vorige bewoners. Ben je de eigenaar van je nieuwe huis? Dan is dit een goede manier om jaren later terug te kijken naar alles wat je verbeterd hebt.
 • Schrijf je in bij de gemeente. Je moet je verhuizing binnen vier weken vóór, of uiterlijk vijf dagen na, de verhuizing doorgeven aan de gemeente. Doe je dit niet, dan kun je een boete krijgen. Als je ver bij je oude adres vandaan woont, is het een goed idee om je ook in te schrijven bij een nieuwe huisarts en tandarts.
 • Wijzig je adres. Stel organisaties zo snel mogelijk op de hoogte van je nieuwe adres. Denk hierbij aan je bank, je verzekeringsmaatschappij en je pensioenfonds. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke post mist. Ook je energiemaatschappij en je internetprovider moet je op de hoogte stellen van je verhuizing. Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat je in je nieuwe huis internet hebt!
 • Neem reservelampen mee. Je wilt immers niet aankomen in een donker huis om er dan achter te komen dat niet alle lampen werken. Je moet tenslotte kunnen zien wat je doet tijdens je verhuizing!
 • Maak schoon. Je wilt niet in een vies huis intrekken, dus we raden aan om een aantal schoonmaakmiddelen en poetsdoekjes bij de hand te houden. Zo kun je het lege huis gelijk even een flinke beurt geven en zul je je er eerder thuis voelen.
 • Houd keukenpapier bij de hand. Ook tijdens het verhuizen en uitpakken wil er nog wel eens een kop koffie omvallen of kom je stof tegen op je boeken. Door op strategische plekken een rol keukenpapier neer te leggen, veeg je eventuele vlekken zo weg.
 • Controleer de batterijen. Controleer dat je rookalarm, koolmonoxidemelder en de afstandsbediening van je tv allemaal werken.
 • Zorg voor snacks en drinken. Van verhuizen krijg je honger! Een pak sap en een bord met plakjes fruit en andere snacks zorgen ervoor dat je genoeg energie binnenkrijgt.
 • Neem vuilniszakken mee. Vuilniszakken zijn een belangrijk onderdeel van elke verhuislijst. Een checklist kan je niet precies vertellen wat je weg moet gooien, maar een verhuizing is altijd makkelijker als je eerst ongewenste spullen weggooit of deze naar de kringloopwinkel brengt.
 • Vergeet het wc-papier niet. Er zijn veel dingen die je niet meteen nodig hebt in je nieuwe huis. Toiletpapier valt niet in deze categorie. Verwen jezelf met sterk en zacht wc-papier van Edet Ultra Soft om je nieuwe huis meteen comfortabel te maken.
 • Maak een plan voor het avondeten. Je hebt misschien niet alles bij de hand om een chic driegangendiner te bereiden, maar wat je vanavond ook op tafel zet – de eerste maaltijd in je nieuwe woning zal altijd heel speciaal voelen.

Verhuizen is een heel avontuur, maar dankzij ons voorbeeldplan van aanpak voor je verhuizing weet je nu precies wat je moet doen als je gaat verhuizen. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken!

essity_2803_nl gbl104 newhousesurvivalchecklist infographic_v10_16 dec 19


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op
Verhuislijst: checklist voor je nieuwe huis

Download je gids hier

Verhuislijst: checklist voor je nieuwe huis

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op