De CO2-voetafdruk van onze producten minimaliseren

De CO2-voetafdruk van onze producten minimaliseren

We streven er voortdurend naar om onze CO2-voetafdruk te verkleinen. Door effectieve veranderingen in de productie, hoogwaardige vezels te gebruiken en een doordacht productontwerp werken we voortdurend aan het verminderen van de impact van onze producten op het milieu.

%
ecologische voetafdruk: in 2030 25% minder elektriciteit- en energie verbruiken in de productie
Duurzaamheid blijvend op de agenda

Duurzaamheid blijvend op de agenda

We streven er voortdurend naar om kwalitatief hoogwaardige producten te ontwikkelen en te produceren met een kleine CO2-voetafdruk. Tussen 2011 en 2018 hebben we onze ecologische voetafdruk in heel Europa al met 19% verkleind. We willen daar ook in de toekomst mee door te gaan.

CO2-uitstoot: we moeten rekening houden met het transport

CO2-uitstoot: we moeten rekening houden met het transport

We hebben innovatieve oplossingen voor onze producten gevonden waarmee je langer met een rol doet. Dat zorgt niet alleen voor minder verpakkingsafval, maar verlaagt ook de CO2-uitstoot door het transport. Want hoe minder je opnieuw hoeft te kopen, hoe minder vrachtwagens we nodig hebben voor de logistiek.

Water duurzaam gebruiken

Water duurzaam gebruiken

We werken ook met het 'Water Stewardship'. Naast onze CO2-voetafdruk is ook het duurzaam gebruiken van water een belangrijk aspect van onze duurzaamheidsstrategie. Momenteel wordt al het water dat tijdens de productie wordt gebruikt gezuiverd en in de waterkringloop teruggevoerd. In 2020 willen we ons waterverbruik nog verder beperken en de kwaliteit van het water verbeteren.

Meer informatie

We gebruiken verantwoord verkregen grondstoffen

Het is voor ons erg belangrijk om ervoor te zorgen dat al onze producten zowel veilig als verantwoord worden geproduceerd. Duurzaam en milieubewust handelen heeft daarbij prioriteit.

Wij verkleinen, vernieuwen en recyclen onze verpakkingen

Wij streven naar meer duurzame verpakkingen en onze doelstelling is om in 2025 een herbruikbaarheid van 100% te realiseren en dat 85% van onze producten gemaakt zijn van gerecycled materiaal.

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op