Bestaat milieuvriendelijk vochtig toiletpapier?

Bestaat milieuvriendelijk vochtig toiletpapier?

Over de negatieve milieueffecten van traditionele vochtige doekjes is al veel gerapporteerd: verstopte riolen, vervuilde waterwegen, vetbergen... Maar hoe zit het met biologisch afbreekbaar vochtig toiletpapier – bevat dit plastic dat schadelijk kan zijn voor het leven in zee of kun je het gewoon doorspoelen? Het is een verwarrend onderwerp, maar als je eenmaal dit artikel over het verschil tussen standaard vochtige doekjes en vochtig toiletpapier op plantaardige basis hebt gelezen, zul je snel begrijpen waarom dat laatste zoveel vriendelijker is voor het milieu.

Is vochtig toiletpapier afbreekbaar? 

Doorspoelbaar wc-papier dat gemaakt is van plantaardige vezels wordt afgebroken, maar doekjes die plastic bevatten in de weefsels worden niet op dezelfde manier afgebroken als natuurlijke vezels en laten bovendien plastic deeltjes achter in het water. Plastic doekjes kunnen jarenlang intact blijven zonder te worden afgebroken, in onze rioleringssystemen en zelfs in de oceanen. 

Vochtig wc-papier van Edet is biologisch afbreekbaar en gemaakt van 100% plantaardige vezels, wat betekent dat ze net zo veilig zijn om door te spoelen als droog toiletpapier. Ons biologisch afbreekbaar vochtig toiletpapier is gecertificeerd als doorspoelbaar door de EDANA-richtlijnen 4e editie. Let op de symbolen 'veilig door te spoelen' en '100% plantaardig' op onze verpakkingen van milieuvriendelijk vochtig toiletpapier.

Kun je biologisch afbreekbare doekjes doorspoelen?

Als dit aangegeven staat op de verpakking mag dit dus. Als doekjes echt veilig zijn om door te spoelen, zoals Edet vochtig toilet papier aloe vera, dragen ze niet bij aan milieuproblemen zoals verstopte riolen en plastic afval in waterwegen.

Let op het symbool “doorspoelbaar in het toilet” als dat niet aan de voorkant op de verpakking staat, gooi ze dan niet in het toilet:  Maar omdat sommige doekjes niet op dezelfde manier worden afgebroken als droog toiletpapier, kunnen de milieueffecten zorgwekkender zijn als deze in het riool terechtkomen. Doekjes die plastic vezels bevatten kunnen schadelijke gevolgen hebben voor het leven in zee, zelfs als ze de rioleringen niet verstoppen. Deze vochtige doekjes zijn niet ontworpen om doorgespoeld te worden en moet je dus weggooien in de prullenbak.

 

Is droog toiletpapier veilig om door te spoelen?

Droog toiletpapier, dat gemaakt is van natuurlijke vezels, breekt snel en efficiënt af in het rioolnetwerk. De vellen kunnen gemakkelijk door het toilet, de afvoerbuizen en het afvalwatersysteem. Dit betekent dat ze geen verstoppingen veroorzaken. Hetzelfde kan ook gezegd worden van ons vochtige toiletpapier, want dat is even veilig om door te spoelen als droog toiletpapier!

Bevat vochtig toiletpapier plastic?

Als vochtige toiletdoekjes niet zijn ontworpen om te worden doorgespoeld, kunnen ze soortgelijke kunststoffen en synthetische vezels bevatten als andere niet-doorspoelbare vochtige doekjes. Dit betekent dat ze na het doorspoelen niet volledig worden afgebroken, maar alleen in steeds kleinere stukjes uiteenvallen en bijdragen aan het probleem van microplastics in waterwegen.

Net als andere vochtige doekjes geeft Edet vochtig toiletpapier je de extra hulp die je nodig hebt om jezelf echt schoon te maken na gebruik van het toilet. Maar in tegenstelling tot doekjes die zijn gemaakt van synthetische vezels, is Edet vochtig toiletpapier geheel plantaardig, plasticvrij en volledig veilig om door te spoelen.

Je kunt Edet vochtig toiletpapier op dezelfde manier gebruiken als droog toiletpapier. Veel van het ontwerp is gebaseerd op zorg voor het milieu: ons vochtige toiletpapier is gemaakt van 100% plantaardige vezels van FSC-gecertificeerde oorsprong. Dit betekent dat de vezels gewonnen worden uit duurzaam beheerde bossen en niet bijdragen aan het ontbossingsprobleem. 

Edet vochtig toiletpapier aloe vera is gemaakt van 100% plantaardige vezels, afkomstig van FSC-gecertificeerde bronnen. Wij gebruiken ook recyclebare verpakkingen voor ons vochtig toiletpapier: onze milieuvriendelijke doelstellingen zijn gericht op het verbeteren van onze producten, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant!

Hoe milieuvriendelijk is vochtig toiletpapier?

Zolang vochtig toiletpapier gecertificeerd doorspoelbaar is en het papier plasticvrij is, zal het zonder problemen afgebroken worden in het afvalwatersysteem en dus geen verstoppingen veroorzaken. Het zal dus ook niet bijdragen aan het probleem van plastic afval in onze waterwegen.

Om het milieueffect van een product te beoordelen, is het altijd belangrijk om rekening te houden met diverse aspecten – bijvoorbeeld de herkomst van de materialen én de verpakking van het product. Daarom zorgen we ervoor dat de plantaardige vezels in Edet vochtig toiletpapier afkomstig zijn van FSC-gecertificeerde bronnen en dat onze verpakking recyclebaar is. 

Als je het liefst milieuvriendelijk wc-papier en biologisch afbreekbare billendoekjes gebruikt, ben je op de goede weg om je dagelijkse benodigdheden op een verantwoorde manier te kiezen. Hopelijk heeft dit artikel jouw vragen over doorspoelbare doekjes en milieuvriendelijk vochtig toiletpapier beantwoord – en met de juiste producten kun je nu met een gerust hart het toilet doorspoelen!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op