Knutselen met karton en papier van lege verpakkingen

Knutselen met karton en papier van lege verpakkingen

Kunnen je muren wel een make-over gebruiken en zit je oud-papierbak vol lege tissuedozen en wc-rollen? Deze twee muurdecoraties bieden de oplossing en zijn ook nog eens een geweldige manier om een paar vrije uurtjes te besteden. Hier zijn twee geweldige, veelzijdige, en vooral simpele, ideeën om met karton te knutselen. Jong en oud zullen met veel plezier prachtige decoraties knutselen van karton met als basis lege wc-rollen en lege tissuedozen.

Ook kinderen zijn dol op knutselen met papier en karton, dus vraag vooral je eigen kinderen, de buurkinderen of je nichtjes en neefjes om je te helpen! De kinderen kunnen zich perfect op het verven en plakken storten, maar we raden wel aan dat de volwassenen het knippen en snijden voor hun rekening nemen.

3D muurdecoratie | bloemenkrans

Creatief met karton knutselen: 3D muurdecoratie

Wist je dat je een prachtige muurdecoratie kunt knutselen van kartonnen tissuedozen? Met ons handige sjabloon kun je gemakkelijk piramides maken van karton en deze in jouw favoriete kleuren verven. Plak ze naast elkaar om een speelse, geometrische muurdecoratie te maken. Maak het zo groot of klein als je zelf wilt en experimenteer ook met verschillende vormen en kleurcombinaties. Knutselen met karton en papier levert zelden zulke professioneel uitziende resultaten op!

Duur: ongeveer 3 uur

Wat heb je nodig:

 • Lege tissuedozen
 • Piramidesjabloon
 • Papier
 • Schaar
 • Verf in pastelkleuren
 • Penseel
 • Lijm
 • A1-formaat dun karton
 • Hobbymesje
 1. knutselen met karton muur kunst 01Knip de lege tissuedozen voorzichtig open en maak ze plat. Trek een lijn om het piramidesjabloon en knip de vorm uit. Rij langs de stippellijnen, vouw de piramide in de juiste vorm en doe wat lijm op de lipjes en plak ze vast. Herhaal dit om nog 9 piramides te maken.
 2. knutselen met karton muur kunst 02Verf de zijkanten van de piramides in de pasteltinten van jouw voorkeur en laat ze drogen. Het kan een mooi effect geven als je verschillende kleuren gebruikt voor elke kant van de piramide, dus wees niet bang om te experimenteren!
 3. knutselen met karton muur kunst 03Pak een groot vel dik papier en zet je piramides in een patroon. Probeer een aantal verschillende vormen totdat je tevreden bent met je ontwerp. Plak dan alle piramides naast elkaar op de juiste plek. Laat ze drogen.
 4. knutselen met karton muur kunst 04Snijd met het hobbymesje voorzichtig rond de buitenkant van de piramides om de uiteindelijke vorm te onthullen. Nu is het tijd om je kunstwerk aan de muur te hangen – wij raden aan om hiervoor een ophangsysteem voor schilderijen met klittenband te gebruiken.

Knutselen met kartonnen rollen: bloemenkrans

Het is misschien verrassend, maar je kunt heel mooie bloemen knutselen met de kartonnen rollen van Edet toiletpapier. Volg deze simpele stappen om creatief met karton - dat je anders zou weggooien - aan de slag te gaan en een prachtige bloemenkrans voor op de muur te maken. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor dit leuke knutselwerkje.

Duur: ongeveer 2 uur

Wat heb je nodig:

 • Lege Edet wc-rollen
 • Potlood
 • Liniaal
 • Verf in pastelkleuren
 • Kwast of penseel
 • Schaar
 • Lijm
 1. cardboard art toilet roll flowers 01Plet de wc-rollen en verdeel ze in delen van ongeveer 1 cm breed. Knip de rollen in repen.
 2. cardboard art toilet roll flowers 02Verf de binnen- en buitenkant van de rollen in mooie pastelkleuren. Als je kinderen hebt, willen zij je hier vast wel bij helpen! Laat ze in dat geval ook helpen met het opvegen van eventuele verfspatten. Gebruik hier wat vochtig keukenpapier voor, terwijl je wacht tot je bloemblaadjes droog zijn.
 3. cardboard art toilet roll flowers 03Pak vijf bloemblaadjes en leg ze in de vorm van een bloem. Plak ze zo aan elkaar vast en laat ze drogen. Herhaal deze stappen tot je het gewenste aantal bloemen hebt (of tot je lege wc-rollen op zijn!).
 4. cardboard art toilet roll flowers 04Schik de bloemen zoals jij ze mooi vindt. Plak ze aan elkaar en laat ze weer drogen. Zodra ze droog zijn, kun je ze op de muur plakken met buddie gum (maar test dit wel eerst even op een klein, onzichtbaar stukje van de muur om er zeker van te zijn dat het geen vlekken achterlaat op de verf of het behang!).

Knutselen met papier en karton is leuk voor groot en klein. We hopen dat je deze kartonnen muurdecoraties met veel plezier hebt gemaakt. Als je muren er nog steeds een beetje kaal uitzien, en je enthousiaste jonge assistenten bij de hand hebt, kun je ze altijd inschakelen om meer materialen te verzamelen – en ze tegelijkertijd meer te leren over recycling.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op