2 DIY-bloempotten van wc-rol en grapefruitschil

2 DIY-bloempotten van wc-rol en grapefruitschil

Met onze tips voor biologisch afbreekbare plantenpotjes kunt je creatief en milieubewust aan de slag met je groene vingers! Hier laten we je zien hoe je zaaipotjes maakt van niets anders dan lege wc-rollen en de schil van een grapefruit. Lees snel verder voor onze simpele stappenplannen! 

Gebruik alleen biologisch afbreekbare wc-rollen als je biologisch afbreekbare bloempotten maakt, zoals die van Edet toiletpapier.

Zaaipotjes van wc-rol

Zien hoe een zaaitje uitgroeit tot een hele plant is altijd ontzettend leuk en spannend, maar het is nog leuker als je ook je eigen bloempotten maakt om de zaadjes in te planten. Zowel volwassenen als kinderen zullen het leuk vinden om lege wc-rollen om te toveren in simpele bloempotjes.

Duurt 15 minuten

Wat heb je nodig:

 1. diy biodegradable plant pot toilet roll tube 01Meet de wc-rollen en knip vier gleuven van 1,5 cm lang op gelijke afstand in een kant van de lege toiletrollen.

 2. diy biodegradable plant pot toilet roll tube 02Vouw vervolgens de eerste drie flappen zodat ze elkaar overlappen. Vouw de laatste flap onder de eerste, zodat ze een vierkante bodem vormen.

 3. diy biodegradable plant pot toilet roll tube 03Om je wc-rol om te toveren in een DIY-bloempot, hoef je alleen maar een beetje potgrond in de rollen te doen en de zaadjes te zaaien.

 4. diy biodegradable plant pot toilet roll tube 04Zet de potjes in een ondiepe schaal op de vensterbank en geniet elke dag van je groeiende plantjes.

Dus, geen smoesjes! Zelf plantenpotjes maken is echt heel simpel.

Biologisch afbreekbare bloempot van grapefruitschil

Fruitschillen krijgen een tweede leven met dit leuke idee voor zaaipotjes terwijl je ondertussen geniet van een lekkere en gezonde snack door de binnenkant op te eten! Volg deze simpele stappen om bloempotjes te maken van grapefruitschillen.

Duurt 15 minuten

Wat heb je nodig:

 • Grapefruit
 • Mes
 • Lepel
 • Potgrond
 • Zaadjes
 1. diy biodegradable plant pot grapefruit planter 01Snijd eerst zorgvuldig de grapefruit doormidden. Schep het vruchtvlees voorzichtig uit de schil met een lepel, zonder de schil te beschadigen. Houd een velletje keukenpapier bij de hand om gemorst sap op te vegen.

 2. diy biodegradable plant pot grapefruit planter 02Vul de grapefruitschillen vervolgens met potgrond en zaai de zaadjes om je grapefruits te veranderen in geweldige biologisch afbreekbare plantenpotjes.

 3. diy biodegradable plant pot grapefruit planter 03Zet je grapefruitpotjes op een bord op de vensterbank. Leun achterover en zie hoe je plantjes groeien.

Plantjes groeien in DIY-bloempotten is ontzettend makkelijk! Veel plezier met het gebruiken van biologisch afbreekbare materialen om unieke en effectieve zaaipotjes te maken.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op