5 Voordelige en geweldige spelletjes voor een kinderfeestje

Spelletjes Kinderfeestje

Geef je een verjaardagsfeestje voor je kinderen en zoek je leuke en betaalbare activiteiten voor een kinderfeestje? Van verjaardag activiteiten binnen tot de beste spelletjes voor buiten, elk kinderfeestje wordt een succes met deze ideeën. Helemaal fijn is dat je voor deze verjaardag spelletjes alleen wat goedkope huishoudelijke artikelen nodig hebt, zoals eieren, toiletpapier en een kussensloop.

De leukste spelletjes voor een verjaardag

 1. Voelen en raden
  Voor dit spelletje voor een verjaardag verzamel je een aantal spullen (dit kunnen persoonlijke dingen zijn, maar bijvoorbeeld ook speelgoed of etenswaren. Zorg in ieder geval voor verschillende vormen en texturen) en stop ze in een kussensloop. Zonder te kijken moeten de kinderen hun hand in het kussensloop steken en raden wat het object is. Wie de meeste spullen raadt, wint! Voor elk kinderfeestje zijn spelletjes zo simpel als deze echt een uitkomst.
 2. Maak een mummie
  Dit is een van die klassieke spellen voor een kinderfeestje. Verdeel de kinderen in twee groepen, elke groep kiest een kind uit die “de mummie is”. Geef de kinderen een paar rollen toiletpapier om “de mummie” in twee minuten zo goed mogelijk in te wikkelen. Sterk en zacht toiletpapier zoals Edet , is ideaal voor dit verjaardag spelletje. Als de mummies klaar zijn, kijk je wie het beste kan bewegen of lopen. Camera’s klaar!
 3. Schattenjacht
  Zoek je spelletjes voor een kinderfeestje waarbij de kinderen hun energie kwijt kunnen? Verstop dan binnen of buitenshuis een zak snoepjes of kleine cadeautjes. Schrijf de naam van de plaats waar je iets hebt verstopt op een stuk papier en scheur deze in individuele letters. Verstop deze letters ook op verschillende plekken in het huis. Dan moeten de kinderen de letters zoeken (misschien is het handig om ze een paar hints te geven), en deze op de goede volgorde leggen om zo de schat te vinden.
 4. Toiletpapier kegelen
  Een van de makkelijkste spelletjes voor een verjaardag is kegelen met wc-rollen. Alles wat je nodig hebt is twee rollen toiletpapier en papieren bekertjes of kegels. Zet de bekertjes 6 tot 8 meter van elke deelnemer in een driehoek. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk bekertjes te raken door de wc rol ertegenaan te rollen (gooien telt niet). Elk kind krijgt een punt voor elke omgevallen beker of kegel.

  Als andere activiteit voor het kinderfeestje kun je vooraf samen knutselen om de bekertjes of kegels mooi te versieren.

 5. Eierlopen
  Dit is al generaties lang een van de populairste spelletjes voor buiten: kinderfeestjes zijn eigenlijk niet compleet zonder een goed potje eierlopen. De kinderen vormen twee rijen en elk kind krijgt een lepel. Balanceer een rauw ei op de lepel en laat twee kinderen tegen elkaar racen. De eerste die de eindstreep bereikt – met het ei nog heel – is de winnaar. Wat deze verjaardagsactiviteit zo leuk maakt, is natuurlijk dat je er lekker vies bij mag worden. Het is dus wel het beste om dit in de tuin te doen.

 

 


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op