2 leuke ideeën om voor Vaderdag te knutselen met peuters

2 leuke ideeën om voor Vaderdag te knutselen met peuters

Met Vaderdag in het vooruitzicht is het tijd om met de kinderen wat creatieve en leuke vaderdagknutsels te maken voor papa. Voor deze gemakkelijke vaderdagknutselwerkjes gebruik je oude verpakkingen die je waarschijnlijk toch nog wel in huis hebt en bespaar je geld omdat je geen cadeau meer hoeft te kopen. En daarbij zijn deze vaderdagknutselwerkjes zo lief dat papa zich extra speciaal zal voelen.

Klaar om aan de slag te gaan en een simpel vaderdagcadeau te knutselen met je peuter? Lees snel verder voor twee gemakkelijke stappenplannen.

Laat bij deze leuke vaderdagknutsels een verantwoordelijke volwassene het knip- en snijwerk doen. De kleine assistentjes kunnen de knutselwerkjes verven en in elkaar zetten.

echt werkende speakers | fotolijstje

Knutselen voor Vaderdag met peuters: echt werkende speakers

Met een lege keukenrol en een aantal papieren bekers kun je speakers maken voor papa’s smartphone die echt werken! Zo maak je iets voor Vadersdag dat niet alleen nuttig is, maar ook nog eens erg leuk om te maken.

Wat heb je nodig:

 • Lege keukenrol
 • 2 papieren bekers
 • Potlood
 • Hobbymesje
 • Verf
 • Verfkwast
 • Stiften
 1. vaderdag knutselen peuters spreker 01Snijd met het hobbymesje de lege keukenrol verticaal doormidden.
 2. vaderdag knutselen peuters spreker 02Verf de buitenkant van de keukenrol en laat deze drogen. De kinderen kunnen hiervoor hun favoriete kleuren kiezen. 

  oud wat sterk keukenpapier bij de hand om verfspetters gelijk weg te vegen. Zo hoef je later een stuk minder op te ruimen.

 3. vaderdag knutselen peuters spreker 03Vervolgens versier je de geverfde rollen met stiften. Laat ze weer drogen. Dit is een geweldige kans voor de kleintjes om het cadeau echt persoonlijk te maken met hun favoriete vormen en kleuren.
 4. vaderdag knutselen peuters spreker 04Snijd voorzichtig met het hobbymesje een gleuf in het midden van de keukenrol, groot genoeg voor een smartphone.
 5. vaderdag knutselen peuters spreker 05Verf de buitenkant van de twee papieren bekers. Laat ze drogen. Een boel droogtijd vergt een beetje geduld, maar we beloven je dat dit het waard is!
 6. vaderdag knutselen peuters spreker 06Plaats het uiteinde van de keukenrol op één kant van een papieren beker en omcirkel dit met een potlood. Laat een volwassenen het gat uitknippen en herhaal dit bij de andere beker.
 7. vaderdag knutselen peuters spreker 07Plaats de uiteinden van de keukenrol in de gaten van beide papieren bekers, met de gleuf naar boven toe. Et voilà – telefoonspeakers die het echt doen. Hoe cool is dat?

Vaderdagcadeau knutselen voor peuters: Maak een fotolijstje

Wil je weten wat je voor Vaderdag met peuters kunt knutselen? Ons fotolijstje van gerecyclede Edet wc-rollen is het perfecte vaderdagcadeau om te maken met peuters. Zij vinden het namelijk ongetwijfeld heerlijk om lekker met verf te kliederen!

Wat heb je nodig:

 • Lege Edet wc-rollen
 • Keukenpapier
 • Hobbymesje
 • Verf
 • Verfkwast
 • Stiften
 • Schaar
 • Lijm
 • Kleine foto’s
 1. vaderdag knutselen peuters foto houder 01Maak met het hobbymesje voorzichtig een paar wc-rollen kleiner.
 2. vaderdag knutselen peuters foto houder 02Laat de kinderen hun favoriete kleuren uitzoeken en vervolgens de buitenkant van alle toiletrollen verven. Laat drogen.
 3. vaderdag knutselen peuters foto houder 03Pak een stuk keukenpapier en kleur delen in met stiften. Hier kunnen de kinderen lekker creatief te werk gaan met alle kleuren.
 4. vaderdag knutselen peuters foto houder 04Knip vormpjes uit: driehoekjes, cirkels, hartjes, rechthoekjes… Laat de kleintjes bepalen welke vormen er moeten komen; een volwassene knipt ze uit.
 5. vaderdag knutselen peuters foto houder 05Plak de vormpjes op de buitenkant van de geverfde wc-rollen. Kleine handjes kunnen bij deze stap heel goed helpen!
 6. vaderdag knutselen peuters foto houder 06Knip twee gleuven in de bovenkant van elke wc-rol en schuif hier een foto van de kinderen in. Je weet zeker dat papa’s hart zal smelten wanneer hij deze schitterende en lieve cadeautjes ziet.

Nu je een paar ideeën hebt om te knutselen voor Vaderdag met peuters, hoef je alleen nog maar te bepalen welke van deze twee knutselwerkjes je als eerste gaat maken. Deze vaderdagcadeaus voor peuters zijn net zo leuk om te maken als om te geven. Veel knutselplezier!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op