Knutselen voor Moederdag: 2 ideeën om te bewaren

Versierd kartonnen sieradendoosje, wit papier bedrukt met hartjes en kartonnen hartenstempels als moederdagknutsels

Zoek je dingen om te maken voor Moederdag? Deze simpele knutselideeën zijn leuk om te doen en zorgen voor attente cadeautjes. Bovendien zijn ze vriendelijk voor het milieu en voor je portemonnee, want je maakt ze door oude verpakkingen te recyclen.

We raden aan dat een verantwoordelijke volwassene het knippen en snijden voor zijn of haar rekening neemt. De kleine assistenten kunnen helpen met het verven en in elkaar zetten van deze moederdagknutsels.

Voor Moederdag knutselen: opberger voor haar sieraden 

Wil je iets knutselen voor Moederdag dat zowel mooi als nuttig is? Met een leeg kartonnen doosje, een paar lege wc-rollen en een paar simpele knutselspulletjes kun je deze prachtige opberger maken voor mama. Het is de perfecte plek om haar armbanden en horloge in op te bergen.

Duurt ongeveer 1,5 uur

Wat heb je nodig:

 • Kleine kartonnen doos (bijvoorbeeld een schoenen- of tissuedoos)
 • Lege Edet wc-rollen
 • Knutselmesje
 • Pakpapier met bloemetjes
 • Schaar
 • Lijm
 • Mooi stofje
 • Lint
 1. mothers day crafts jewellery box 01Knip indien nodig de bovenkant van de doos. Knip, als je doos erg diep is, ook een rand van de zijkanten, zodat je een ondiep doosje overhoudt.
 2. mothers day crafts jewellery box 02Zet de doos op een vel pakpapier en knip er een kruisvormig stuk uit om de buitenkant en zijkanten van de doos te bedekken. Maak het stuk groot genoeg om ook een net strookje over de bovenste randen van de doos te plakken. Plak het papier vast met lijm. Kleine vingers vinden het vast heerlijk om bij deze plakkerige stap te helpen!
 3. mothers day crafts jewellery box 03Nu is het tijd om de doos te voeren met stof; wij hebben een noppenpatroontje gekozen. Leg de katoenen stof op je werkblad, zet de doos erop en knip nogmaals een kruisvormig stuk uit. Plak de stof aan de binnenkant van de doos. Bereid je voor op nog meer kleverige vingers!
 4. mothers day crafts jewellery box 04Plak het lint vast zodat het een mooi randje vormt langs de binnenste randen van de doos.
 5. mothers day crafts jewellery box 05Maak vervolgens de armband- en horlogehouders. Kijk of de wc-rollen in de breedte van de doos passen. Knip er eventueel een stuk af of plak twee wc-rollen aan elkaar, zodat je uiteindelijk twee rollen hebt die precies passen.
 6. mothers day crafts jewellery box 06Knip nog een stuk pakpapier af en wikkel dit om een van de wc-rollen. Plak het vast met de lijm. Wikkel een stuk van de stof om de tweede wc-rol en plak ook dit vast.
 7. mothers day crafts jewellery box 07Leg de rollen naast elkaar aan een kant van de doos. Mama zal ongetwijfeld dol zijn op deze unieke opberger!

Knutselen voor moeder: 3D hartendoek

Als je voor Moederdag wil knutselen met peuters, is dit een geweldig idee. Je kunt het knippen beter overlaten aan een volwassene, maar kinderen van alle leeftijden zullen het heerlijk vinden om te stempelen.

Duurt ongeveer 1,5 uur 

Wat heb je nodig:

 1. mothers day crafts heart canvas 01Pak twee lege wc-rollen en maak ze plat; houd een derde wc-rol bij de hand voor stap 5.
 2. mothers day crafts heart canvas 02Knip vervolgens de platte kartonnen kokers in stukjes van 1cm breed.
 3. mothers day crafts heart canvas 03Verf de binnen- en buitenkant van deze stukjes in contrasterende kleuren en laat ze drogen. Roze en rood zijn populaire keuzes, maar laat de kinderen vooral hun eigen lievelingskleuren gebruiken.
 4. mothers day crafts heart canvas 04Vouw simpele hartjes van de geverfde stukjes karton en lijm ze in een groep op een kant van het schildersdoek.
 5. mothers day crafts heart canvas 05Knip de derde wc-rol in drie stukken en vouw hier ook hartjes van; deze gaan gebruikt worden als stempels.
 6. mothers day crafts heart canvas 06Giet wat verf op het schilderspalet. Stempel hartjes in verschillende kleuren op het schildersdoek met de kartonnen stempels. Laat goed drogen. Mama’s hart zal sneller gaan kloppen als ze al die lieve hartjes ziet!

Verfspetters zijn het makkelijkst op te vegen terwijl ze nog nat zijn! Houd een vochtig vel keukenpapier bij de hand, zodat de kinderen gemorste verf meteen op kunnen vegen.

Je weet nu een aantal leuke dingen om te maken voor Moederdag met jonge en oudere kinderen, dus begin snel met knutselen! Moederdag wordt gegarandeerd een succes.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op