Creatieve decoratie voor een kinderfeestje: versiering zelf maken

Creatieve decoratie voor een kinderfeestje: versiering zelf maken

Organiseer je een kinderfeestje? Versieringen kunnen erg duur zijn, maar je kunt natuurlijk ook zelf versiering maken en zo wat geld besparen én genieten van de voorpret. Deze twee ideeën om zelf verjaardagsversiering te maken vereisen niet meer dan een beetje knutseltijd en wat spullen die je ongetwijfeld toch al in huis hebt. Deze zelfgemaakte decoraties voor een kinderfeestje zijn leuk om samen met de kleintjes te maken. Zo kunnen jullie je samen, terwijl jullie de feestversiering maken, alvast verheugen op het feest.

Laat een verantwoordelijke volwassene al het knipwerk doen. De kleine assistentjes kunnen het verven, kleuren en in elkaar zetten van de versieringen voor hun rekening nemen.

feestvlaggen | mini-piñatas

Zelf feestversiering maken: Feestvlaggen

Creëer een feestsfeer voor een heel leuk feestje met onze fleurige kartonnen vlaggen van tissuedozen en keukenpapier. Deze versiering voor een verjaardag om zelf te maken blijft nog lang goed, tot lang nadat de ballonnen zijn geknapt – je kunt de vlaggen daarna mooi in de slaapkamer van je kleintje ophangen.

Duur: ongeveer 1 uur

Wat heb je nodig:

 • Lege tissuedozen
 • Keukenpapier
 • Schaar
 • Potlood
 • Verf
 • Kwast
 • Viltstiften
 • Naald
 • Draad
 1. kinderfeestje versiering vlaggedoek 01Knip een tissuedoos voorzichtig open en maak deze plat. Vervolgens teken je meerdere vlaggen en knip je deze uit. Meestal zijn hebben de vlaggen de vorm van driehoeken, maar als je een creatieve bui hebt kun je ook andere vormen proberen.
 2. kinderfeestje versiering vlaggedoek 02Vervolgens verf je de kartonnen vlaggen in verschillende felle kleuren. Laat ze drogen. De kinderen vinden het ongetwijfeld heerlijk om met kwasten en hun favoriete kleuren verf aan de slag te gaan. 

  Het kan saai zijn om te wachten tot de verf droog is. Houd de kinderen bezig door ze wat vochtig keukenpapier te geven om verfspatjes en geknoei op de tafel schoon te maken.

 3. kinderfeestje versiering vlaggedoek 03Neem een stukje keukenpapier en knip dit in 5 cm brede stroken.
 4. kinderfeestje versiering vlaggedoek 04Kleur de stroken met gekleurde viltstiften. De kleintjes kunnen met al deze kleuren lekker hun creativiteit kwijt.
 5. kinderfeestje versiering vlaggedoek 05Knip langs elke strook gleuven in van ongeveer 4 cm lang om franje te maken.
 6. kinderfeestje versiering vlaggedoek 06Knip en lijm een paar van de stroken franje aan de bovenkant van elke vlag. Kies hiervoor contrasterende kleuren.
 7. kinderfeestje versiering vlaggedoek 07Tot slot maak je in elke vlag in de hoeken aan de bovenkant een gaatje waar je de draad doorheen rijgt.

Versiering voor een verjaardag zelf maken: mini-piñatas

De piñata, geïnspireerd door Mexicaanse tradities, is een echte winnaar bij kinderfeesten. Het is een leuk spel waarbij kinderen de traktatiehouders open kunnen breken voor een zoete beloning. Zelf feestversiering maken kan op deze manier zelfs een alternatief zijn voor een feesttraktatie om mee te geven.

Duur: ongeveer 1 uur

Wat heb je nodig:

 • Keukenpapier
 • Lege Edet wc-rollen
 • Schaar
 • Viltstiften
 • Lijm
 • Kleine, lichte traktaties
 • Naald of priem
 • Lint
 • Plakband
 1. kinderfeestje versiering pinatas 01Knip vierkantjes van 5 cm x 5 cm uit het keukenpapier en lijm ze op de onderkant van elke lege Edet wc-rol.
 2. kinderfeestje versiering pinatas 02Vervolgens knip je van nog wat keukenpapier 3 cm brede stroken.
 3. kinderfeestje versiering pinatas 03De kinderen kunnen de stroken inkleuren met felgekleurde viltstiften. Knip deze, zodra de kleine kunstenaars klaar zijn, 2 cm vanaf de rand in, zodat je franje krijgt.
 4. kinderfeestje versiering pinatas 04Plak met de lijm een gekleurd stuk franje rondom de onderkant van een lege wc-rol. Plak meer franje een stukje erboven en werk door tot aan de bovenkant.
 5. kinderfeestje versiering pinatas 05Stop een kleine, lichte traktatie in de wc-rol. Knip een stuk lint af en rijg het door de bovenkant van de wc-rol. Herhaal deze stappen om meer piñatas te maken en hang ze op aan een stuk lint.

Met deze kinderfeestjesversiering maak je een kleurrijk statement. Het enige wat je nog hoeft te doen als je voor een verjaardag versiering hebt gemaakt, is bedenken waar je deze gaat ophangen. In de woonkamer, in de hal, in de tuin – deze decoratie voor een kinderfeestje ziet er op zoveel plaatsen te gek uit!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op