12 BBQ-tips voor de beste barbecue

Een groep van vrienden staan op een bbq-feest rondom een ​​bbq-grill

Barbecueën is een hele kunst, van weten hoe je het beste de BBQ aansteekt tot pronken met nieuwe vaardigheden als het grillen van watermeloen boven de vlammen. Om een echte barbecue-expert te worden, heb je alleen een beetje ervaring en onze handige BBQ-tips nodig.

Of je nou al veel ervaring met de barbecue hebt of voor het eerst aan de slag gaat, met deze 12 tips kun je van a tot z een BBQ organiseren en je BBQ-vaardigheden naar een hoger niveau tillen.

De beste barbecuetips

 1. Bereid het goed voor
  Een barbecue organiseren begint met het klaarzetten van alles wat je nodig hebt. Zet voordat je de BBQ aansteekt alvast borden en bestek klaar, vul een karaf met water, marineer het vlees, houd een rol Edet keukenpapier bij de hand, etc. Wil je een winter-BBQ organiseren? Zorg er dan ook voor dat iedereen goed warm kan blijven met terrasverwarming en warme dekens.
 2. Snijd het vet af
  Een teveel aan vet aan het vlees zal tijdens het grillen op het vuur druppen en dit kan tot hoge vlammen leiden. Natuurlijk wil je zo’n heerlijk bruin korstje op het vlees, maar je wil het nou ook weer niet laten aanbranden, dus snijd die extra vetrandjes even weg.
 3. Week houten spiezen in
  Ook dit kun je al van tevoren doen als je een barbecue aan het organiseren bent. Als je vlees of groente op houten spiezen gaat bereiden, is het een goed idee om de spiezen eerst een paar uur in water te laten weken. Zo weet je zeker dat ze niet zullen verbranden op de BBQ.
 4. Vet de grill in
  Dit is een belangrijke barbecuetip. Vet de grill goed in, zodat je straks prachtig gegrild eten hebt dat niet aan het rooster blijft plakken!
 5. Veeg een teveel aan marinade af
  Of je de marinade nou zelfgemaakt hebt of gekocht hebt, te veel marinade kan voor dezelfde problemen zorgen als te veel vet. Marinades bevatten tenslotte vaak olie, wat voor die hoge vlammen kan zorgen.

  Extra absorberend keukenpapier, zoals Edet Easypull, is onmisbaar van a tot z bij elke BBQ. Je kunt er makkelijk een heet worstje mee vasthouden, restjes marinade en olie mee opvegen, en voor het grillen het rooster invetten.

 6. Bied vegetarisch eten aan
  Bij het woord ‘barbecue’ denk je misschien meteen aan biefstuk, kippenvleugels, hamburgers en worstjes – maar vergeet de groenten niet! Het zal je verrassen hoe heerlijk een gegrilde courgette of maïskolf kan zijn met die rokerige smaak.
 7. Geef vis extra aandacht
  Vis is kwetsbaar en houdt niet van te hoge temperaturen, maar is geweldig als je het goed klaarmaakt op de barbecue. Gelukkig hebben we ook daarvoor een paar BBQ-tips! Probeer de vis in aluminiumfolie te wikkelen of gril alleen de kant met het vel (de rook zal de hele vis garen). Je kunt zelfs een pan gebruiken. Het is belangrijk om een oogje in het zeil te blijven houden, want een visfilet is binnen een paar minuten gaar (een hele vis zal iets langer duren).
 8. Gebruik een tang
  Een tang is een stuk beter om eten op de BBQ om te keren dan een vork. Als je een vork gebruikt, prik je namelijk gaatjes in het eten, waardoor de smakelijke sappen eruit kunnen sijpelen.
 9. Kruid na het koken
  Een snufje zout maakt lekker vlees pas echt geweldig, maar als je het vlees zout voordat je het op de grill legt, kan het uitdrogen. Je kunt het vlees dus beter na het grillen kruiden.
 10. Beheers de vlammen
  Om te voorkomen dat het eten aanbrandt, moet je de vlammen goed beheersen. Worden de kolen toch te heet? Dan kun je een beetje water op de vlammen spuiten of een handje grof zout in het vuur gooien.
 11. Houd de vliegen weg
  Als je een winter-BBQ gaat organiseren kun je dit punt overslaan. De meeste barbecues vinden echter toch in de zomer plaats en dat is ook de favoriete tijd van het jaar voor insecten. De vliegen zullen niet snel bij de BBQ zelf in de buurt komen, maar denk er wel aan om eten dat nog gekookt moet worden of al gaar is, te bedekken.
 12. Maak de BBQ schoon met een stalen borstel
  Investeren in een stalen borstel zal het een stuk makkelijker maken om de barbecue schoon te maken, en een goed schoongehouden BBQ gaat een stuk langer mee.

Met deze BBQ-tips wordt je volgende tuinfeest ongetwijfeld een succes!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op