Kersthuisjes van chocoladebrownies

Kersthuisjes van chocoladebrownies

Ingrediënten (voor 8 porties):

Voor het deeg:

  • 170 gr. donkere couverturechocolade
  • 250 gr. boter
  • 6 eieren
  • 250 gr. suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 220 gr. tarwebloem
  • 200 gr. gemalen hazelnoten

Voor de decoratie:

  • 200 gr. donkere couverturechocolade
  • 100 gr. poedersuiker
  • 4-5 eetlepels citroensap
  • Suikerparels, chocoladedecoratie, meer poedersuiker

Bereidingswijze

Deeg:

  1. De couverture in kleine stukjes hakken en samen met de boter – au bain-marie -  laten smelten. Vervolgens laten afkoelen.
  2. ​Eieren, suiker en vanillesuiker schuimig roeren.
  3. Heel voorzichtig, eerst de couverture, dan de bloem en tenslotte de hazelnoten erdoor roeren.
  4. Het deeg verdelen over een met bakpapier beklede diepe bakplaat, of in een brownievorm doen en ongeveer 18-20 minuten bakken op het middelste rooster in een voorverwarmde oven. Vervolgens uit de bak halen en goed laten afkoelen.

Bescherm je werkgebied door het, voordat je aan de slag gaat met decoreren met vloeibare chocolade en zo, af te dekken met een paar vellen Edet keukenpapier.

Decoratie:

  1. Couverture au bain-marie verwarmen.
  2. Meng voor het glazuur de poedersuiker met het citroensap.
  3. De brownie, na het bakken, in vierkanten van ongeveer 5 x 5 cm snijden. Snijd een derde deel van de vierkanten zodanig door, dat er steeds twee driehoeken ontstaan.
  4. Bedek de lange zijde van de driehoeken met de couverture en plaats telkens een driehoek bovenop een rechthoek.
  5. Decoreer de huisjes met glazuur en suikerparels of chocoladedecoraties en bestrooi ze eventueel met poedersuiker.

Bereidingstijd: 90 minuten verwerken, 18 minuten bakken

Smakelijk eten!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op