2 gezonde borrelhapjes met fruit voor kinderen

2 gezonde borrelhapjes met fruit voor kinderen

Een feestje is niet compleet zonder lekkere hapjes! Het is daarom handig om een aantal recepten te hebben voor gezonde hapjes die snel klaar zijn. Kinderen denken misschien dat gezonde borrelhapjes niet zo lekker zijn, maar zullen snel van mening veranderen als je samen een mooi boeket van fruitspiezen of deze lekkere ‘frushi’ maakt! Of je nou op zoek bent naar recepten voor gezonde kersthapjes of voor gezonde hapjes voor een verjaardag, deze hapjes zitten boordevol fruit, smaken lekker en zien er ook nog eens prachtig uit.

Frushi: fruit voor kinderen geïnspireerd door sushi

Een kind fruit laten eten tijdens een feestje kan een hele opgave lijken, maar de kinderen zullen keer op keer terugkomen voor een van deze lekkernijen met chocolade! 

Duurt 30 minuten

Wat heb je nodig:

  

  1. wraps in repenSnijd de tortillawraps eerst voorzichtig in repen van 2cm breed met een scherp mes. Voor een feestje mogen de hapjes best een beetje ondeugend zijn, dus smeer een dun laagje chocoladepasta of jam over de wraps.
  2. fruit gesnedenSnijd vervolgens het gewassen fruit in stukken van ongeveer 2cm. Leg wat Edet Superior keukenpapier klaar om druppels sap op te vegen.
  3. eerste fruitsushirolLeg nu een stuk fruit op het uiteinde van de eerste reep en rol deze op om je eerste frushirol te maken. Herhaal dit met de andere vruchten. 
  4. fruitsushi klaarServeer de fruitsushi op een bord bedekt met Edet keukenpapier en geef er eetstokjes bij. 

Gezonde hapjes voor een verjaardag kunnen zo simpel en lekker zijn dat je deze frushi misschien ook op je eigen verjaardagsfeest wilt serveren!

Gezond eten voor kinderen: Fruitspiesboeket

Wie heeft er bloemen nodig als je een prachtig én eetbaar boeket kunt maken van fruit? Zelfs de kinderen zullen smullen van deze gezonde hapjes die snel klaar zijn. Perfect als gezonde kersthapjes of als simpele snacks voor een verjaardagspartijtje.

Duurt 30 minuten

Wat heb je nodig:

  1. bloemetjes ananasSnijd eerst bloemetjes uit de plakken ananas met een koekjesvormpje. Leg de bloemen op een vel Edet keukenpapier om het teveel aan sap op te nemen.
  2. druiven spiesPak vervolgens de bamboe spiezen en rijg voorzichtig zes witte druiven op elke spies. Gebruik opnieuw Edet keukenpapier om het sap op te vegen dat uit het fruit drupt.
  3. ananasbloemDuw dan voorzichtig een ananasbloem op het uiteinde van elke spies.
  4. fruitboeketSchik tenslotte de ananas-druifbloemen in een paar velletjes Edet Superior keukenpapier en strik er wat garen omheen. Gezond eten voor kinderen zag er nog nooit zo mooi uit!

Fris en fruitig; met deze creatieve hapjes eet elk kind fruit! Je kunt samen lekker creatief aan de slag met fruit, en maakt elk feest een klein beetje gezonder zonder dat het veel moeite kost!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op