Avocado-chocoladetriffle met krokante amandellaag

Avocado-chocoladetriffle met krokante amandellaag

Ingrediënten (voor 4 porties):

  • 1 avocado
  • 1 rijpe banaan
  • 2 limoenen
  • 2 el cacao
  • 2 el honing
  • 60 ml melk
  • 4 volle theelepels Griekse yoghurt
  • 20 gr. amandelen
  • 10 gr. suiker
  • Muntblaadjes om te garneren

 

Bereidingswijze

  1. De limoenen uitpersen.
  2. De avocado halveren, de pit verwijderen en het vruchtvlees uit de schil halen. De avocado vervolgens in grote stukken snijden.
  3. De banaan schillen en in grove stukken snijden. Banaan en avocado pureren, samen met de honing, het limoensap en de melk.
  4. De helft van het mengsel verdelen over vier glazen. De cacao goed door de andere helft mengen en vervolgens ook over de glaasjes verdelen. Dan ongeveer 30 minuten koelen.
  5. De amandelen grof hakken. De suiker karamelliseren in een pan op middelhoog vuur, tot de gewenste kleur is bereikt. Haal de pan van de warmtebron, voeg de amandelen toe en roer ze door de karamel. Laat de hete massa op bakpapier afkoelen.
  6. Na afkoelen, is het amandel/karamel-mengsel hard geworden. Breek het in stukken en doe die in een diepvrieszak. Maak ze vervolgens met een zwaar voorwerp (bijv. een deegroller) fijn.
  7. Giet op de afgekoelde crème telkens een volle theelepel yoghurt en bestrooi met de krokante amandelkruimels. Garneer met een muntblad.

Bereidingstijd: 30 minuten verwerken, 45 minuten koelen.

Smakelijk eten!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op