Banana split cupcakes

Banana split cupcakes

Dit heb je nodig (voor 12 stuks):

 

Voor het beslag:

  • 2 eieren
  • 130 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 170 g bloem
  • 2 afgestreken theelepels bakpoeder
  • 60 g chocoladedruppels
  • 140 ml slagroom
  • 80 g zeer zachte boter
  • 1 grote, zeer rijpe banaan (ca. 150 g)
  • Een beetje citroensap

 

Voor de topping:

  • 250 ml bananensap
  • 30 g maïszetmeel of ½ pakje vanillepuddingpoeder
  • 2 el suiker
  • 120 g boter
  • 225 g dubbele roomkaas of mascarpone
  • 1 el poedersuiker

 

Voor de decoratie:

  • Geroosterde, droge banaanschijfjes
  • Chocoladehagelslag

 

Verdere materialen:

  • 12 papieren muffinvormpjes
  • Mengkommen
  • Mixer

Bereiding

 Beslag:

  1. De oven voorverwarmen op 175 °C boven-/onderwarmte.
  2. De slagroom luchtig kloppen met de mixer.
  3. Eieren, suiker en vanillesuiker toevoegen en doorroeren tot een luchtige massa.
  4. In een extra kom bloem bakpoeder en de chocoladedruppels vermengen.
  5. De banaan in stukjes snijden en met het citroensap en de zachte boter in een derde kom pureren.
  6. De slagroom-/ei-massa en het bloemmengsel mengen met de gepureerde banaan en alles nog eens kort doorroeren. Het beslag zal nu lekker zacht en sponzig zijn.
  7. De muffinvormpjes met een lepel vullen met het beslag, op een bakplaat zetten en 30 minuten bakken. Als het oppervlak heel zacht en bruin is en er blijft niets aan een stokje kleven, als dat erin wordt gestoken, dan zijn de muffins gaar.
  8. Uit de oven halen, eventjes laten staan, dan uit de vorm losmaken en helemaal laten afkoelen.

 

Zorg ervoor dat je tussendoor de gardes van jouw mixer goed schoonmaakt met (warm) water. Edet helpt! Met het papier droog je de gardes goed af - en het werk kan doorgaan!

Topping:

  1. 50 ml bananensap met een beetje maïszetmeel of puddingpoeder en 2 el suiker gladroeren.
  2. De rest van het sap aan de kook brengen en het sapmengsel erdoor roeren.
  3. Laten inkoken, van de hittebron nemen, in een kom gieten en, onder af en toe roeren, laten afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. De afgekoelde massa kloppen met een mixer kloppen en ondertussen de zachte boter, onder permanent roeren, toevoegen.
  5. Poedersuiker en dubbele roomkaas of mascarpone toevoegen en eveneens doormengen.
  6. Topping eventjes laten afkoelen en dan op de muffins aanbrengen.
  7. Tenslotte decoreren met de geroosterde banaanschijfjes en chocoladehagelslag.

 

Bereidingstijd: 45 minuten voorbereiden, 30 minuten bakken.

 

Eet smakelijk!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op