Bananen Pancakes

Bananen Pancakes

Dit heb je nodig (voor 4 porties):

Voor de pancakes:

  • 3 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 100 g bruine suiker
  • 1 tl vanille extract
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1 mespunt gemalen muskaat
  • 1 mespunt zout
  • 200 g bloem
  • 1el bakpoeder
  • 200 ml melk, zo nodig meer
  • olie voor het bakken

Voor de decoratie:

  • 2 bananen gesneden in dunne schijven
  • 80 g kaneelsuiker of poedersuiker

Bereiding

  1. De 3 bananen van hun schil ontdoen en in een kom met een vork tot pap pureren.
  2. In een tweede kom ei, suiker, vanille extract, kaneel en muskaat roeren.
  3. Vervolgens de banaanpap toevoegen en tot een homogene massa vermengen.
  4. Nu de bloem met bakpoeder mengen.
  5. Het resulterende beslag is heel dik waarom er geleidelijk melk wordt toegevoegd totdat het stroperig is.
  6. Een beetje olie in een gecoate pan verwarmen en het beslag bij matige warmte met een lepel in de pan laten druppelen. Daarbij het beslag tot kleine pannenkoeken van 4-5 cm doorsnede laten lopen. Eventueel een beetje helpen met de achterkant van een lepel. Wanneer de onderkant bruin is, omdraaien.
  7. Bestrooi de pannenkoeken met kaneel of poedersuiker en decoreer ze met een schijfje banaan.

Dep de pancakes na het bakken met een doekje Edet, zo kun je het overtollige vet verwijderen. Het ziet er niet alleen smakelijker uit, maar is ook gezonder!

Bereidingstijd: 10 minuten

Eet smakelijk!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op