Dit heb je nodig (voor 8 lolly’s):
- 4 bananen
- 250 g donkere chocoladecoating
- Strooisel naar keuze: gekleurd, melkchocolade, puur, mix, amandelsnippers, enz.
- 8 houten stokjes
- Bordjes
- Kwastje
Bereiding
- Bananen pellen en halveren.
- Steek aan de snijkant een houten (lolly)stokje tot bijna de helft in de banaan.
- Zet de banaan nu 1 uur in de vriezer. (Deze stap kan worden overgeslagen, maar zorgt er wel voor dat de chocoladecoating, als hij over de bevroren banaan wordt gegoten, sneller stolt).
- Smelt de chocoladecoating en zet de verschillende soorten strooisel klaar op bordjes.
- Smeer de chocoladecoating met een kwastje op de bananen of doop de bananen direct in de coating.
- Wentel de bananen, als de coating nog zacht is, door de verschillende soorten strooisel om ze zo te decoreren.
Geen bananen-chocolade-lolly zonder chocoladedruppels en chocolademondjes. Geeft niet! Met een vel Edet is het altijd zo opgelost!
Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden, 1 uur koelen.
Eet smakelijk!
Minions koekjes
Dit cookie-idee is gewoon zo suikerzoet! Met dit eenvoudige recept tover je zeker een glimlach op de gezichten van jouw gasten.
Minions fruitbom
Met deze fruitige minion krijgt iedereen zin in een gezond tussendoortje!
Minions appels
Met dit grappige idee zegt niemand meer nee tegen gezonde tussendoortjes!
Low Carb Superfood koekjes
Power voor de feestdagen met superfoodkoekjes
Kersthuisjes van chocoladebrownies
Suikerzoete chocolade browniehuisjes voor de adventstijd.
Ipanema en Aardbei-daiquiri
Twee geweldige recepten voor cocktails zonder alcohol.