Bananentiramisu

Bananentiramisu

Dit heb je nodig (voor 12 porties):

  • 500 g kwark
  • 500 g yoghurt
  • 100 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 200 g room
  • 400 g lange vingers
  • 200 ml cacaomelk (200 ml melk + 2 el gesuikerde cacaopoeder)
  • 4 bananen (waarvan 1 voor de decoratie)
  • Ongezoet cacaopoeder voor het bestrooien
  • Mengkommen
  • (Glazen) ovenschaal

 

Bereiding

  1. Schraap het merg uit het vanillestokje en meng het goed met de kwark, de yoghurt en de suiker.
  2. In een andere kom de room stijfkloppen.
  3. De stijve room voorzichtig door het kwarkmengsel scheppen.
  4. Een vorm (bv. glazen ovenschaal) met zoveel crème vullen, dat de bodem bedekt is.
  5. Een beetje cacaomelk in een vlakke schaal gieten en daar de lange vingers in dompelen, waarna je ze, naast elkaar, op de kwarklaag legt.
  6. Over de laag lange vingers weer een dunne laag crème verdelen, zodat dat de koekjes zijn afgedekt.
  7. Drie bananen in schijfjes snijden en de crèmelaag ermee bedekken.
  8. De laag bananen weer met crème bedekken.
  9. Vervolgens weer een laag lange vingers, die vooraf in de cacaomelk zijn gedompeld.
  10. Tenslotte een laatste crèmelaag. Deze mag iets dikker zijn.
  11. De tiramisu tenminste 3 uur of – beter nog – een hele nacht in de koelkast bewaren.
  12. Vlak voor het opdienen bestrooien met ongezoet cacaopoeder.
  13. De vierde banaan in schijfjes snijden en over de tiramisu verdelen.

 

Wil je een extra blikvanger bij het presenteren van je tiramisu? Maak dan van een vel Edet een prachtig sjabloon! Dat doe je zo: Knip uit het keukenpapier een hartvorm (of een andere figuur) en leg deze voorzichtig op de tiramisu, voordat je hem bestrooit met cacaopoeder. Als je nu jouw dessert bestrooit met cacaopoeder, dan ontstaat een mooi hart, midden op het gerecht. Je gasten zullen verrast zijn!

 

 

Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden, 3 uur afkoelen.

 

Eet smakelijk!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op