Bananenwafels

Bananenwafels

Dit heb je nodig (voor 8 porties):

  • 300 g bananen
  • 2 el limoensap
  • 250 g zachte boter
  • 150 g suiker
  • 500 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 1 tl geraspte limoenschil
  • 5 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 g roomyoghurt
  • 325 ml slagroom
  • 8 el chocoladesaus

 

Bereiding

  1. Bananen pellen, in grove blokken snijden en samen met de limoensap fijn pureren.
  2. Boter, suiker, zout en de geraspte limoenschil toevoegen en roeren tot een romige massa.
  3. Eieren, stuk voor stuk, steeds 1 minuut door de massa roeren.
  4. In een tweede kom de bloem en het bakpoeder mengen.
  5. Na elkaar de roomyoghurt en 125 ml van de slagroom door het bloemmengsel scheppen.
  6. Dan de bananenpuree erdoor roeren.
  7. Vervolgens kunnen de wafels worden gebakken.
  8. 200 ml slagroom stijf kloppen.
  9. De wafels serveren, gedecoreerd met slagroom & chocoladesaus.

 

Om ervoor te zorgen, dat de wafels niet aan het wafelijzer blijven plakken, kun je het bakgedeelte het beste vooraf insmeren met een beetje plantaardig vet (bijv. olie of margarine). Daarvoor pak je gewoon een vel Edet, je doet het vet erop en wrijft het uit over de twee helften van het wafelijzer.

 

Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiden, 10 minuten bakken.

 

Eet smakelijk!

 

 


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op