Chocoladecakerecept met praliné

Chocoladecakerecept met praliné

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Wil je snel een verjaardagstaart bakken? Dit recept voor een chocoladetaart met praliné is alles wat je nodig hebt. Snel en smakelijk; deze pralinécake is ideaal als er onverwachts extra gasten komen opdagen op een verjaardagsfeestje.

In dit chocoladecakerecept gebruiken we een reep chocola die ten minste 50% praliné bevat. Als je die niet kunt vinden, kun je ook je eigen praliné maken voor een echte zelfgemaakte smaak.

Voor ons pralinérecept heb je hazelnoten, amandelen, water en poedersuiker nodig. Blend alle ingrediënten en voeg het mengsel toe aan je favoriete kookchocolade. Simpel!

Chocoladepralinécake: ingrediënten voor 6 personen

Je hebt je praliné en je chocolade, maar je hebt natuurlijk nog wat meer ingrediënten nodig. Dit is de complete lijst:

  • 200g praline (of chocolade en praliné)
  • 80g gemalen amandelen
  • 100g boter
  • 3 eieren ­(gescheiden)
  • 120g basterdsuiker
  • 2,5 eetlepel bloem
  • 30g poedersuiker
  • half zakje bakpoeder

Je hebt nu alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke chocoladetaart. Wil je nog sneller klaar zijn? ‘Bak’ dan deze magnetron-mok-koekjes in slechts 5 minuten.

Chocoladetaart met praliné: recept

Je hebt nu alles wat je nodig hebt voor dit cakerecept, dus je kunt aan de slag. Volg deze stappen:

  1. Breek de praline in stukjes en laat ze au bain-marie smelten. Voeg de boter in stukjes toe, vervolgens de basterdsuiker en blijf het mengsel 5 minuten lang goed roeren.
  2. Haal het mengsel uit de pan, voeg de gemalen amandelen toe en vervolgens ook een voor een de eierdooiers.
  3. Voeg de bloem gemengd met het bakpoeder toe en meng het beslag goed.
  4. Voeg tenslotte voorzichtig de eiwitten toe aan het mengsel. 
  5. Vet een cakevorm of springvorm in met een velletje Edet keukenpapier en strooi er een beetje bloem overheen om te voorkomen dat het beslag aan de bakvorm plakt.
  6. Giet het beslag in de vorm en bak je chocoladetaart ongeveer 30 minuten op 180 graden Celsius.

Haal je pralinécake uit de vorm als deze klaar is, strooi er wat poedersuiker overheen en geniet ervan! Pak een vel Edet Superior keukenpapier om de onvermijdelijke kruimels op te vangen en tast toe.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op