Een originele verjaardagstaart maken in de vorm van een vis

Kind viert verjaardag met verjaardagshoedje op aan een versierde verjaardagstafel

Zoek je makkelijke taartrecepten voor het verjaardagsfeestje van je kind? Deze vissentaart ziet er geweldig origineel uit, maar is toch erg makkelijk te maken. Bovendien smaakt ‘ie ontzettend lekker! Je hebt waarschijnlijk al duizend andere dingen te doen om het kinderfeestje te organiseren, maar met dit eenvoudige recept en felgekleurde decoraties maak je zo een supertaart. Het is bovendien de perfecte verjaardagstaart voor een feestje met een piratenthema.

Serveer deze originele verjaardagstaart op velletjes Edet Superior keukenpapier. Het keukenpapier vangt alle kruimels op en is perfect om plakkerige chocoladehanden aan af te vegen!

Ingrediënten voor de verjaardagstaart

Voor 8 personen

  • 400g pure chocolade
  • 125g boter (plus extra voor het invetten)
  • 100g bloem
  • 1tl bakpoeder
  • 4 eieren
  • 150g basterdsuiker
  • Een snufje zout
  • 200ml slagroom
  • Kleurrijke snoepjes zoals Smarties of Skittles
  • Witte fondant of een Haribo-eitje

Verjaardagstaart: recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Breek 200g van de pure chocolade in stukjes en smelt deze voorzichtig met de boter samen in een pannetje.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder en roer hier het gesmolten chocolademengsel door.
  4. Klop de eierdooiers en de suiker samen in een grote kom. Voeg het mengsel van chocolade en bloem hieraan toe.
  5. Klop in een andere beslagkom de eiwitten stijf met een snufje zout. Je wilt dat de eiwitten zo stijf zijn dat ze pieken vormen aan de garde.
  6. Vouw de eiwitten voorzichtig in het cakebeslag met een houten lepel.
  7. Vet een ronde taartvorm in met boter en strooi er een beetje bloem overheen. Giet het cakebeslag erin.
  8. Bak ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C. Controleer of de taart klaar is door er een spies of een mes in te prikken; als de taart gaar is, komt de spies er droog uit. Laat de taart afkoelen in de vorm en stort deze vervolgens uit op een rekje.
  9. Maak het chocoladeglazuur terwijl je de taart verder laat afkoelen. Breng de room aan de kook in een pannetje met een dikke bodem. Haal de pan van het vuur en voeg de overgebleven chocolade in kleine stukjes toe. Blijf roeren tot alle chocolade in de room is gesmolten. Voeg eventueel een klontje boter toe om het glazuur straks een mooie glans te geven.
  10. Laat het glazuur afkoelen tot het nog net vloeibaar is. Zet een bord onder het taartrekje om druppels op te vangen en giet het glazuur eroverheen. Spreid het goed uit over de taart met een spatel en laat het geheel verder afkoelen tot het glazuur opgestijfd is.
  11. Nu je de verjaardagstaart gebakken hebt, is het tijd om de visvorm te maken. Snijd eerst een driehoek uit de taart om de mond te vormen. Leg de taart op een dienblad met de uitgesneden driehoek als staart: zo simpel is het om een originele verjaardagstaart te maken!
  12. Verwen de jarige en de gasten door dit verjaardagstaartrecept af te maken met kleurrijke snoepjes als decoraties. Maak bijvoorbeeld schubben in alle kleuren van de regenboog van Smarties of Skittles. Maak tenslotte het oog door een cirkel uit witte fondant te snijden en hier een Smartie op te legggen, of gebruik een Haribo-eitje als kant-en-klaar oog!

Je ziet dat taartrecepten voor een verjaardag simpel, origineel en lekker kunnen zijn! Deze makkelijke taart is de perfecte traktatie voor een verjaardagspartijtje met ‘onder water’-thema. Maak naast deze visvormige verjaardagstaart bijvoorbeeld uitnodigingen in de vorm van inktvissen en krabben!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op