Gegrilde chocolade banaan

Gegrilde chocolade banaan

Dit heb je nodig (voor 1 portie):

  • 1 banaan
  • Chocolade (maakt niet zoveel uit welke. Kan bijv. een oude chocolade paashaas zijn).
  • Barbecue (op het eind, als de kooltjes nog warm zijn, maar niet meer gloeien)

 

Bereiding

  1. De banaan, met schil (!) in de lengte doorsnijden.
  2. De chocolade (hoeveelheid en variatie naar smaak) in stukje in het vruchtvlees van de banaan steken.
  3. De banaan op hete kolen leggen en wachten tot de schil zwart wordt. De chocolade is dan gesmolten en de banaan zacht.

 

Als je een stuk chocolade grof wilt fijnmaken, wikkel je het gewoon in 1 of 2 stukken Edet keukenpapier en sla je het pakketje op een harde ondergrond (bijv. aanrecht). Zo voorkom je lelijke chocoladevlekken en krijg je mooie stukken voor in de banaan.

Bereidingstijd: 5 minuten.

 

Eet smakelijk!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op