Gezond bananenbrood

Gezond bananenbrood

Dit heb je nodig (voor 1 broodje):

  • Zeer rijpe bananen (ca. 300 g)
  • 200 g volkorenmeel (bijv. voltarwemeel, rogge- of speltmeel)
  • 1 tl kaneel
  • 100 g geraspte appels of appelmoes zonder suiker
  • 1 pakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 50 g gehakte walnoten of, naar smaak, bijv. amandelen, hazelnoten
  • Rasp

 

Bereiding

  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp hem fijn (alternatief: appelmoes zonder suiker).
  2. De banaan in een kom goed pletten.
  3. Eieren toevoegen en schuimig roeren.
  4. In een tweede kom bloem, bakpoeder en kaneel mengen.
  5. Dit mengsel aan het bananen-appel-ei mengel toevoegen en kort, maar goed doorroeren.
  6. Tenslotte de gehakte (wal)noten toevoegen en een rechthoekige bakvorm vullen met het deeg. Let op: hoe groter de vorm, hoe vlakker het brood.
  7. Ca. 45 minuten bakken, bij 180 °C (met stokje testen. In brood steken; als het er droog uitkomt, is het brood klaar!).
  8. Na het afkoelen zal het brood een beetje instorten. Dat hoort erbij! Je krijgt een heerlijk compact, brood.

 

Bewaard in een trommel of in de koelkast kan het brood ongeveer een week bewaard worden. Je kunt het ook invriezen. Om ervoor te zorgen, dat schimmel en ook vriesbrand geen kans hebben, leg je, om vocht uit de lucht te halen gewoon een vel Edet keukenpapier bij het brood!

Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, 45 minuten bakken.

 

Eet smakelijk!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op