Hoe maak je een magnetron schoon? 3 simpele manieren

Hoe maak je een magnetron schoon? 3 simpele manieren

Restjes eten, babyvoedsel, pap… De lijst gaat maar door. Je weet al waar we het over hebben: de gevreesde vuile magnetron! Wat je ook aan het opwarmen bent, iets morsen (of zelfs laten exploderen) lijkt wel een onvermijdelijke gebeurtenis te zijn in elk huishouden. Maar alleen omdat dit de norm kan zijn, betekent dit niet dat je jouw nederlaag moet toegeven en je magnetron in een staat van wanorde moet laten blijven. 

Met de juiste trucjes voor het schoonmaken van de magnetron kun je die vieze, vettige troep vaarwel zeggen en hallo zeggen tegen een magnetron of combimagnetron die er zo goed als nieuw uitziet en bovendien lekker fris ruikt. In dit artikel geven we je drie handige manieren om de magnetron te reinigen: 

 1. Een magnetron schoonmaken met citroensap 
 2. De magnetron schoonmaken met azijn 
 3. Een combimagnetron schoonmaken met baking soda 

Je hoeft nooit meer bang te zijn voor een voedselexplosie in je magnetron! Want met deze drie eenvoudig te volgen schoonmaakhacks hoef je je niet meer af te vragen hoe je een magnetron moet schoonmaken. Hebben we al verteld dat elke methode minder dan 10 minuten kost om je een sprankelend schone combimagnetron te geven? En het enige dat je voor elke methode nodig hebt, is wat water en ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt liggen. Dus hoe maak je een magnetron schoon? Lees snel verder voor onze simpele stappenplannen! 

Methode 1: Een magnetron schoonmaken met citroen

De citroentruc is een van de oudste reinigingsmethoden in de boeken. Maar toch denken veel mensen er nooit aan om citroenen te gebruiken om vlekken en etensresten uit hun magnetron te verwijderen. Er zijn veel manieren om een combimagnetron te reinigen, maar je kunt nooit de mist in gaan met een citroen in de buurt. Bovendien is het volledig natuurlijk en verpakkingsvrij, dus het gebruik van citroen als schoonmaakhulpmiddel kan je ook helpen om afval in je dagelijks leven te verminderen. 

Zo kun je een magnetron schoonmaken met citroen: 

 1. Giet ongeveer 150 ml water in een kopje of schaaltje dat geschikt is voor de magnetron. 
 2. Halveer een citroen en pers het sap in het kopje of schaaltje. 
 3. Doe ook de twee citroenhelften in het kopje of schaaltje en zet het in de magnetron. Zet de magnetron twee minuten aan op de hoogste stand. 
 4. Laat het kopje of schaaltje in de magnetron staan om de stoom van het citroenwater vijf minuten in het vuil te laten werken. 
 5. Je kunt de glasplaat van de magnetron schoonmaken door deze te wassen met een sopje in de gootsteen. Spoel goed af en laat drogen.
 6. Veeg de binnenkant, de deur en de buitenkant van de magnetron af met een stuk vochtig keukenpapier dat ook wanneer het nat is sterk blijft, zoals Edet 
 7. Zijn er nog hardnekkige vlekken achtergebleven? Dip dan een stukje keukenpapier in het overgebleven citroenwater en ga daarmee het vuil te lijf. 
 8. Droog de magnetron goed af met keukenpapier en leg de glasplaat terug. Je hebt nu een schone magnetron die er als nieuw uitziet en ruikt. 

De magnetron schoonmaken is een stuk makkelijker wanneer je aangekoekt vuil voorkomt. Veeg spatten en gemorst eten dus meteen op met een stuk absorberend keukenpapier. Edet Easypull keukenpapier is makkelijk met één hand af te scheuren, zodat je altijd een vel binnen bereik hebt.

Methode 2: Een magnetron schoonmaken met azijn

Het gebruik van azijn is een goed alternatief voor citroensap, want dit is ook geweldige manier om een magnetron te reinigen. Dit ingrediënt is niets minder dan een wonderdoener als het gaat om het verwijderen van vet en ongewenste resten uit je magnetron. Dus als je geen citroenen meer hebt of eens iets anders wilt proberen, probeer dan deze eenvoudige stappen te volgen. Met deze methode kun je de magnetron schoonmaken met azijn: 

 1. Voeg een eetlepel azijn toe aan 150 ml water.
 2. Zet je magnetron weer twee minuten aan op de hoogste stand en laat de stoom vervolgens vijf minuten op het vuil inwerken. 
 3. Veeg het losgeweekte vuil van de binnenkant van je magnetron met een vel keukenpapier

Methode 3: Een (combi)magnetron schoonmaken met baking soda

Last but not least: hoe maak je een magnetron schoon met baking soda (zuiveringszout)? Als je geen azijn over hebt of geen citroenen in huis hebt liggen, kan zuiveringszout helpen om vuile magnetrons schoon te maken. Dit magische ingrediënt kan niet alleen heel veel dingen in huis schoonmaken, maar als je het met azijn mengt, maakt het ook een zeer bevredigend bruisend geluid! Zo werkt het voor het schoonmaken van je magnetron: 

 1. Maak een pasta van een deel water en twee delen zuiveringszout. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van hoe vuil je magnetron is! Je kunt altijd klein beginnen en meer toevoegen. 
 2. Gebruik vervolgens een lepel om de pasta aan te brengen op de delen van je magnetron die wat aandacht nodig hebben, wrijf het in met een spons en laat het een paar minuten intrekken om het vuil op te nemen. 
 3. Veeg de vlekken weg met een stuk sterk keukenpapier. 
 4. Zijn de vlekken erg hardnekkig? Giet dan een scheutje azijn over het zuiveringszout. Het zal flink gaan bruisen maar dat is de bedoeling: zo wordt namelijk al het vuil losgeweekt.   

Je kent nu de beste natuurlijke producten om een magnetron schoon te maken: citroen, azijn en zuiveringszout. Je magnetron zal er met deze simpele reinigingsmethoden elke dag van de week op zijn best uitzien, ongeacht wat er in de tussentijd gebeurt. 

En wil je nu je magnetron of combimagnetron weer stralend schoon is ook de rest van de keuken aanpakken? Wij helpen je graag op weg! Lees dit artikel om de hele keuken met gemak schoon te maken. 


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op