2 verrassend originele ideeën om een wc-rollenhouder te maken

2 verrassend originele ideeën om een wc-rollenhouder te maken

Er zijn zoveel leukere manieren om je wc-rollen op te bergen dan op een stapel in de hoek van je badkamer. Wij hebben twee geweldige ideeën om een wc-rolhouder te knutselen, of je nu op zoek bent naar manieren om je wc netjes en stijlvol te houden of gewoon op zoek bent naar een originele wc-rolhouder die karakter aan jouw vochtige toiletpapier geeft.

En om het nog beter te maken: deze wc-rollenhouders kun je maken met lege tissuedozen die je waarschijnlijk toch nog in huis hebt. Een win-winsituatie voor jou én het milieu: ze zijn goedkoop om te maken en je recyclet oud verpakkingsmateriaal.

Maak je deze originele wc-rolhouders samen met jonge kinderen? Laat een verantwoordelijke volwassene het knipwerk en het plakken met het lijmpistool doen. De kleine assistentjes kunnen het verven en samenstellen van de houders voor hun rekening nemen.

een wc-rolhouder maken in de vorm van een mandje | walvissendeksel voor vochtig toiletpapier

Een wc-rolhouder maken in de vorm van een mandje

Houd je Edet toiletpapier netjes in dit stijlvolle touwenmandje met kussensloopvoering. Deze originele wc-rolhouder ziet er mooi uit en is heel handig. Dubbel zo fijn dus.  

Duur: ongeveer 1,5 uur

Wat heb je nodig:

 • 2 lege tissuedozen
 • Schaar
 • Plakband
 • Touw van jute
 • Lijmpistool
 • Wit kussensloop
 • Naaimachine
 • Katoenen garen
 1. wc rollen houder fabric box 01Knip voorzichtig de voorkanten van de lege tissuedozen af.
 2. wc rollen houder fabric box 02Knip van beide tissuedozen een van de lange kanten af, plak de twee dozen met plakband aan elkaar en maak zo een grote vierkante doos.
 3. wc rollen houder fabric box 03Pak het touw en plak dit met het lijmpistool langs de zijkanten. Begin aan de onderkant van de vierkante doos en ga door met lijmen totdat je met het touw aan de bovenkant bent.
 4. wc rollen houder fabric box 04Knip de onderkant van het kussensloop open. Doe het binnenstebuiten, vouw de doorgeknipte uiteinden erover en strijk deze glad met een strijkijzer.
 5. wc rollen houder fabric box 05Plaats het kussensloop aan de binnenkant van de doos en vouw de hoekjes totdat het netjes past.
 6. wc rollen houder fabric box 06Vouw de omgevouwen randen van het kussensloop over de zijkanten van het mandje en doe de wc-rollen erin. En klaar is Kees: Een zelfgemaakte originele wc-rolhouder die niet zou misstaan in de winkel.

Zelf een wc-rolhouder maken: walvissendeksel voor vochtig toiletpapier

Maak van een lege doos deze mooie walvissendeksel voor jouw Edet vochtig toiletpapier. Wanneer je de tissues uit deze wc-rollenhouder haalt, lijkt het net of er een fonteintje water uit het spuitgat komt – zo vergeten kinderen nooit meer om vochtig toiletpapier te gebruiken!

Duur: ongeveer 1,5 uur

Wat heb je nodig:

 • Lege tissuedoos
 • Schaar
 • Verf
 • Kwast
 • Hobbymesje
 • Zwarte pen
 1. wc rollen houder vocht toiletpapier 01Knip de bovenkant van de tissuedoos er zorgvuldig af.
 2. wc rollen houder vocht toiletpapier 02Zet de tissuedoos op z’n kop en verf de doos met blauwe verf. Laat drogen. Voeg indien nodig een tweede laag verf toe.
 3. wc rollen houder vocht toiletpapier 03Teken een walvissenstaart op een stuk karton dat je over hebt en knip deze uit.
 4. wc rollen houder vocht toiletpapier 04Verf de staart ook blauw en laat drogen. 

  Om verveling tijdens het wachten tot de verf droog is te voorkomen, geef je de kinderen wat natgemaakt keukenpapier, zodat ze tussendoor kunnen schoonmaken. Verf is veel gemakkelijker om weg te vegen als het nog nat is!

 5. wc rollen houder vocht toiletpapier 05Zet de geverfde doos op z’n kant. Knip in het midden een gleuf tot halverwege de onderkant. Knip ook een kleine gleuf in de staart.
 6. wc rollen houder vocht toiletpapier 06Schuif de staart in het uiteinde van de geverfde doos.
 7. wc rollen houder vocht toiletpapier 07Knip een gat in de bovenkant van de doos dat groot genoeg is zodat het toiletpapier erdoor past.
 8. wc rollen houder vocht toiletpapier 08Tot slot teken je een mond en een oog op de zijkanten van de doos.

Nu je een aantal manieren kent om zelf een wc-rolhouder te maken, hoef je alleen nog het volgende te bedenken: welke wc-rolhouder knutselen jullie als eerste? Veel plezier!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op