Poppenkastpoppen maken: zelf een marionet maken

Poppenkastpoppen maken: zelf een marionet maken

Denk je dat een marionet pop maken te ingewikkeld is om zelf thuis te doen? Met een paar lege wc-rollen, garen en verf kan elk kind binnen een paar uur een leuke dansende pop knutselen. Leer zelf een pop te maken met onze gemakkelijke instructies.

Wat ook geweldig is aan zelf poppen maken, is dat je je kinderen laat zien hoe gemakkelijk het is om lege verpakkingen opnieuw te gebruiken: lege rollen Edet toiletpapier vormen de lichamen van deze marionetten. Pak de materialen die je nodig hebt om een marionet te knutselen en vergeet niet om ook wat keukenpapier klaar te leggen – je kunt de boel er na afloop meteen gemakkelijk mee schoonmaken.

Een marionet knutselen: puppy van wc-rollen

Wil je zelf poppenkastpoppen maken? Dit schattige, gevlekte hondje is een van onze favorieten. Recycle je lege Edet wc-rollen en laat tegelijkertijd je kinderen heerlijk kliederen met verf.

Duur: ongeveer 2 uur

Gaan je kinderen zelf een pop maken, zorg dan dat er een volwassene verantwoordelijk is voor het knippen en snijden. De kinderen kunnen het hondje verven en in elkaar zetten.

Wat heb je nodig:

 • 2 lege Edet wc-rollen
 • Wit papier
 • Knutselmesje
 • Witte verf
 • Kwast
 • Zwarte marker
 • Schaar
 • Rode stift
 • 5 Buigende papieren rietjes
 • Wiebeloogjes
 • Wol
 • 2 IJsstokjes
 • Lijm
 1. poppenkastpoppen maken 01Snijd een lege wc-rol doormidden om de kop van de hondenmarionet te maken. Je hebt hier maar één helft voor nodig. Laat de andere rol heel om het lichaam te maken.
 2. poppenkastpoppen maken 02Verf vervolgens de kop en het lichaam van de hond met witte verf en laat deze drogen. Als het nodig is voeg je een tweede laag toe.
 3. poppenkastpoppen maken 03Zodra de hond droog is, kun je met de marker zwarte vlekken op de kop en het lichaam tekenen.
 4. poppenkastpoppen maken 04Knip twee ovalen uit wit papier om de oren te maken. Knip ook een tong uit, en kleur deze met de rode stift in.
 5. poppenkastpoppen maken 05Plak de oren achterop de kop en de tong aan de voorkant. Plak twee wiebeloogjes op het gezicht.
 6. poppenkastpoppen maken 06Maak vervolgens kleine gaatjes in de onder- en bovenkant van de kop, en twee gaatjes aan de onder- en bovenkant van beide uiteinden van het lichaam.
 7. poppenkastpoppen maken 07Pak de buigzame rietjes en knip een klein stukje af voor de staart van de hond. Plak het achterop het lichaam. Knip ook vier stukjes af voor de voeten.
 8. poppenkastpoppen maken 08Knip twee stukken wol af voor de poten van de hond. Rijg ze door de gaatjes aan de onderkant van het lichaam en voeg ook de rietjes voor de voeten toe. Maak grote knopen aan het einde van het garen om te voorkomen dat de voeten eraf kunnen vallen.
 9. poppenkastpoppen maken 09Knip nog twee stukken wol af. Rijg het eerste deel door de gaatjes in de kop en de gaatjes aan de voorkant van het lichaam. Maak knoopjes om elk deel op de juiste plaats te houden. Doe hetzelfde met een stuk wol aan de achterkant van het lichaam van de hond.
 10. poppenkastpoppen maken 10Maak een kruis door twee ijsstokjes op elkaar te lijmen. Wacht tot de lijm droog is en knoop dan de losse uiteinden van de twee wollen draden. Zorg ervoor dat de kop en het lichaam van de hond op dezelfde hoogte hangen. Zelf een marionet maken eindigt natuurlijk met het opvoeren van een geweldige poppenkastshow!

Nu je een marionet pop kunt maken, kun je gaan experimenteren om nog veel meer verschillende karakters te maken. Zoals je ziet met dit stappenplan: zelf poppen maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met niet meer dan een paar lege wc-rollen en simpele knutselmaterialen kunnen jij en je kinderen een prachtige marionet knutselen.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op