3 manieren om vriendschapsarmbandjes te knopen

3 manieren om vriendschapsarmbandjes te knopen

Een vriendschapsarmband is een ongelooflijk lief cadeautje voor je beste vriend of vriendin, vooral als hij of zij ver weg is. Maar hoe maak je ze? Volg onze stappenplannen om drie makkelijke vriendschapsarmbanden voor beginners te maken. We laten je zien welke materialen je nodig hebt en hoe je elke stijl maakt. Je BFF zal dolblij zijn met het resultaat!

Diy-vriendschapsarmbandjes die je samen kunt maken

Samen knutselen is een fijne manier om tijd met elkaar door te brengen. Vriendschapsarmbandjes maken is een eenvoudige manier om hiermee te beginnen, vooral als je kiest voor simpele vlechten.

Wat heb je nodig:

 • Borduurgaren (bij voorkeur zijde) of leren koord  
 • Plakband
 • Schaar

Zo kun je samen een vriendschapsarmband knopen:

 1. Knip vijf verschillend gekleurde draden van dezelfde lengte en leg ze bovenaan in een knoop.
 2. Plak de knoop met plakband vast op een vlak, stabiel oppervlak; een tafelblad is bijvoorbeeld ideaal.
 3. Spreid de draden uit van links naar rechts en je bent klaar om te vlechten.
 4. Pak de draad links aan de buitenkant van de groep en breng die naar het midden. Hierbij kruis je hem over de twee draden ernaast. Na elke kruising trek je de vlecht aan.
 5. Pak de draad aan de rechterkant en doe hetzelfde. Duw het gevlochten deel telkens omhoog, waarbij je de spanning strak houdt.
 6. Herhaal stap 4 en 5 tot je een vlecht hebt gemaakt die lang genoeg is om rond je pols te lussen. 
 7. De laatste stap is het vastknopen van vriendschapsarmbandjes, wat zo eenvoudig is als het leggen van een dubbele knoop.

Vriendschapbandjes maken die eenvoudig te versturen zijn

DIY-vriendschapsarmbandjes zijn een prachtig cadeau voor je beste vriendin die op afstand woont en een armband met bedeltjes van haar lievelingsdingen is extra speciaal. Je moet er alleen wel voor zorgen dat het de post overleeft. Vouw het daarom in een vel Edet keukenpapier om het armbandje veilig te houden en verstuur het in een gewatteerde envelop.

Wat heb je nodig:

 • Bedeltjes
 • Een ketting die om de pols van je vriendin past
 • Springringen (kleine ringetjes die je kunt openen en sluiten met een tang)
 • Karabijnsluiting (dat is de sluiting die de meeste sieraden hebben)
 • Klein knijptangetje of pincet

Wat je moet doen:

 1. Bevestig een springring aan het uiteinde van je ketting door het ringetje voorzichtig open te maken met je tang/pincet. Trek de ene kant naar je toe en de andere kant van je af.
 2. Sluit de karabijnsluiting aan op de springring en sluit de ring weer door de twee uiteinden naar elkaar toe te schuiven.
 3. Bevestig elk bedeltje op dezelfde manier aan een springring.
 4. Rijg de ringetjes op gelijke afstand van elkaar aan de ketting. Zorg ervoor dat alle bedeltjes dezelfde kant op staan en dat je elk ringetje sluit.
 5. Het is niet nodig om ingewikkelde technieken te leren voor het knopen van deze vriendschapsarmband: bevestig gewoon de karabijnsluiting aan het andere uiteinde van de ketting.

Leg de bedeltjes op een gevouwen stuk Plenty keukenpapier in de volgorde waarin je ze wilt bevestigen. Dat helpt om ze te ordenen en voorkomt dat ze van tafel rollen! Met een handige Edet Easypull keukenpapier dispenser heb je altijd een velletje bij de hand.

DIY-vriendschapsarmbandjes die samen één geheel vormen

De laatste optie is om vriendschapsarmbandjes te maken die twee helften van één geheel vormen. Als je samen bent, kun je ze dus samenvoegen om het plaatje compleet te maken. Denk maar eens aan het yin-yangsymbool, twee helften van een hart of zelfs twee helften van iets waar je allebei dol op bent … een avocado bijvoorbeeld?

Wat heb je nodig:

 • Polymeerklei (om in de oven te bakken) in kleuren naar keuze
 • Deegroller
 • Mes
 • Koekjesvormpjes
 • Stuk elastiek

Zo maak je ze:

 1. Rol je polymeerklei uit en snij vervolgens de gewenste vorm uit. Je kunt het uit de vrije hand doen, een sjabloon van internet uitprinten of een klein koekjesvormpje gebruiken.
 2. Snij het doormidden. De scheidingslijn voor yin en yang is duidelijk, maar probeer voor andere afbeeldingen een eenvoudige zigzaglijn van boven naar beneden te snijden. 
 3. Prik een klein gaatje in de bovenkant van elke vorm (om later het elastiek door te rijgen).
 4. Bak ze in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 5. Zodra ze zijn uitgehard en afgekoeld, schuif je het elastiek door het gaatje in elke vorm. Houd het elastiek net wat langer dan de omvang van je pols.
 6. Het knopen van vriendschapsarmbanden met elastiek is gemakkelijk, omdat ze aan en van je pols rekken. Ook hier verbind je dus de twee uiteinden gewoon met een dubbele knoop.

Nu je weet hoe je op drie manieren gemakkelijke DIY-vriendschapsarmbandjes kunt maken, hoef je alleen nog maar te beslissen welke kleuren je gaat gebruiken en welke manier je als eerste uitprobeert.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op