5 picknickideeën om te picknicken met kinderen

5 picknickideeën om te picknicken met kinderen

Gezellig een picknick eten met het hele gezin is een leuke manier om samen buiten tijd door te brengen. Met de juiste picknickrecepten is het makkelijk om lekkere gerechten te maken waar jij en je kinderen samen van kunnen genieten. En de voorbereiding is bijna net zo leuk!

5 ideeën voor een picknick met kinderen

 1. Gevuld brood
  Valt het beleg nog weleens van je boterham zodra je deze uit de picknickmand haalt? Met gevuld brood heb je dit probleem nooit meer.

  Bak een brood vol met je favoriete ingrediënten, zoals olijven, zongedroogde tomaatjes, noten of kaas. Elke hap zit vol smaak, zonder dat je gedoe hebt met beleg. Probeer een brood met geroosterde groente of een focaccia met pesto en wikkel het in een stuk sterk keukenpapier om de kruimels op te vangen.

  Houd picknickgerechten vers door ze in een vel keukenpapier te wikkelen. Edet, bijvoorbeeld, is veilig om bij eten te gebruiken en zuigt gelijk ook gemorst drinken op.

 2. Saladestapels
  De meeste kinderen zijn dol op groentereepjes en hummusdips en dit is nog goed voor ze ook. Je maakt er makkelijk picknicketen van door ze in een glazen potje te stoppen. Dit ziet er lekker uit en is makkelijk mee te nemen.

  Dit is een van de makkelijkste picknickrecepten voor je kind: doe een flinke schep hummus onderin de pot en maak dan mooie kleurrijke laagjes met reepjes rode paprika, wortel en komkommer en een paar kerstomaatjes.

  Je wilt natuurlijk de picknickplaats net zo netjes achterlaten als je deze vond. Laat na de picknick je kinderen meehelpen en ruim samen alle lege verpakkingen, boterhamzakjes en vellen keukenpapier op. Dit is een goede manier om je kinderen te leren verantwoordelijkheid te nemen en goed voor de natuur te zorgen.

 3. Hartige muffins
  Alles smaakt lekkerder als het in een cakevormpje zit! Neem hier je voordeel mee wanneer je gaat picknicken met je kinderen.

  Bovendien is het een makkelijke manier om ingrediënten mee te nemen die anders lastig te vervoeren zijn. Je kunt vast picknickrecepten die makkelijk genoeg zijn voor je kinderen vinden. Muffins met bijvoorbeeld pompoen of zoete aardappel vinden ze vast heerlijk.

 4. Mueslirepen
  Mueslirepen zijn lekker, makkelijk mee te nemen en zitten vol energie.  Perfect voor een picknick met kinderen dus, en je hebt allemaal voldoende energie voor een potje voetbal. Als je ze zelf maakt kun je kiezen welke ingrediënten je gebruikt en de repen net iets gezonder maken. Ook je kinderen helpen vast graag mee! Ze kunnen lekker met hun handen de havermout, nootjes, gedroogd fruit en honing mengen.

  Dit is een van die picknickideeën die ook heel geschikt is om in een lunchtrommeltje mee naar school te nemen.

 5. Toetjespotten
  Toetjes zijn niet de makkelijkste picknickgerechten. Je hebt waarschijnlijk geen zin om een open pak vla of yoghurt mee te slepen, en individueel voorverpakte yoghurtjes zitten vaak vol suiker. Glazen potjes bieden weer de oplossing!

Maak bijvoorbeeld een leuke versie van een kwarktaart met bosvruchten. Start met een laagje muesli als basis, leg er een flinke laag verse frambozen en aardbeien op en eindig met een flinke schep kwark of Griekse yoghurt. Een koelbox is handig om de toetjespotten koel te houden terwijl jij met de kinderen speelt. 

Picknicks kunnen plakkerig zijn! Vergeet niet een rol Edet keukenpapier mee te nemen. Zo veeg je snel vingers en gezichten af en kunnen je kinderen meteen weer verder spelen.

Met deze vijf ideeën voor gerechten en picknickrecepten voor kinderen ben je klaar voor een zomerse dag in het park. Regent het? Dan kun je natuurlijk gewoon lekker picknicken op de vloer van de woonkamer!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op