Blazende minion uit een lege Edet-rol

Blazende minion uit een lege Edet-rol

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Plezier maken met de Minions kan al met de allerkleinsten. Zeker als je met hen zo’n superleuke toeter maakt. Dolle pret, als de haren van de Minion keihard laten waaien… En je hebt maar erg weinig materiaal nodig om zo’n Minion te maken. Dan alleen nog heel hard blazen en de kleintjes hebben het grootste plezier!

Wat heb je nodig:

  • 1 Minion-figuur, gemaakt van een lege Plenty rol
  • Blauw crêpepapier
  • Lijm
  • Schaar (eventueel kinderschaartje)

Duur: 10 minuten werktijd

Ga je knutselen met kinderen, dan is het aan te bevelen (als je geen kinderscharen hebt) dat het knippen door jou als volwassene wordt gedaan. De kleintjes kunnen dan de creatieve taken zoals het plakken en versieren op zich nemen.

  1. Minions crepepapierKnip een stuk van het blauwe crêpepapier af, zo breed als de omvang van de Minion-figuur. Knip het papierstukken, met een tussenafstand van ca. 1 cm breed, in de lengte door, zodat franjes ontstaan. Knip niet helemaal tot het einde door, maar stop ongeveer 2 cm van tevoren. Zo ontstaat er aan de onderste rand van het papier een breed, doorlopend gedeelte.
  2. blazende minion stap 2Smeer de binnenzijde van de Plenty rol, aan het bovenste uiteinde van de Minion, in met lijm en plak het doorlopende gedeelte van het tissuepapier rondom vast in de rol.
  3. Blazende minion stap 3Is de lijm droog? Zet dan het onderste uiteinde van de Minion tegen je mond en blaas heel hard. De franjes op de kop van de Minion zullen nu als haren in de wind waaien!

Een toeter! Weer iets ‘geks’ wat je met een lege Plenty rol kunt doen om echt Minions-plezier te hebben. Bewaar vanaf nu dus alle lege rollen en ga lekker aan het knutselen. Bijvoorbeeld allerlei gekke Minions-figuren maken, of een knallend Minions-confettikanon!

Veel plezier!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op