Een online feestje voor een virtuele verjaardag

Een online feestje voor een virtuele verjaardag

Het kan altijd al lastig zijn om een goed verjaardagsfeestje te organiseren, maar om dit virtueel te doen is een heel ander verhaal. Met een beetje denkwerk en planning kun je alsnog een geweldig online verjaardagsfeest organiseren. Thema's, decoraties, muziek; het gaat allemaal om de details, en met een aantal creatieve ideeën voor een online feestje breng je het helemaal tot leven. Maak iemands speciale dag persoonlijk, spannend en gedenkwaardig met deze suggesties voor online verjaardagsfeestjes.

Hoe geef je een online verjaardagsfeestje?

De sleutel om succesvol een online verjaardag te vieren is om het thema te baseren op de persoon die het feest viert. Het kan een hobby zijn of gewoon iets waarvan je weet dat hij of zij het leuk vindt. Met dat in gedachten zijn hier drie virtuele verjaardagsideeën om je wat inspiratie te geven.

1. Chique verjaardag: online gala

Voor de jarige die er het liefst helemaal tot in de puntjes verzorgd uitziet op een feestje is een online gala met de dresscode 'black tie' een geweldig alternatief voor een traditioneel verjaardagsfeestje. Hier zijn enkele suggesties voor een stijlvolle virtuele verjaardagsviering:

 • Stuur uitnodigingen waarin je benadrukt hoe belangrijk het is om je netjes aan te kleden – smoking of avondjurk verplicht!
 • Beschrijf de agenda van het feest; drankjes en hapjes om te beginnen, wat klassieke muziek, diner en koffie om te eindigen. Vraag iedereen om hun mooiste glazen en dergelijke tevoorschijn te halen, maar houd de rest eenvoudig. Tenzij jullie allemaal topchefs zijn, houd je het beter bij makkelijke maaltijden of bestel afhaalmaaltijden. Chips en nootjes zijn prima als borrelhapjes.
 • Zorg voor een mooie achtergrond – stel voor dat de gasten voor de gordijnen of een lege muur gaan zitten. Dit is een stijlvol evenement, dus niemand wil de afwas op de achtergrond!
 • Bereid een paar spelletjes om op Zoom te spelen voor – 20 vragen, een quiz of een 'wie ben ik'-spel. Dit is niet het feest waarop je rond wil rennen op een speurtocht.
 • Zie het als een online etentje – je kunt beter niet meer dan acht gasten uitnodigen en het feestje niet langer dan een uur te houden.

2. Virtuele verjaardag vieren met een sportthema

Van het rustige etentje naar een sportief verjaardagsfeest. Bij dit feestje gaat het erom dat je het actief en gezellig houdt. Probeer de volgende ideeën eens:

 • Zet het decor op met posters van beroemde sporters en andere sportfoto's die de gasten op de achtergrond kunnen ophangen. Je hoeft ze alleen maar te e-mailen en de gasten te vragen om de afbeeldingen uit te printen als ze kunnen.
 • Kleed je in sportkleding; gymkleding, shirt van je favoriete voetbalelftal, tenniskleding... wat de gasten maar leuk vinden, zolang het maar bij het sportthema past.
 • Tijd voor spelletjes – er zijn zoveel spelletjes die je kunt spelen, maar laat de genodigden van tevoren weten welke spullen en hoeveel ruimte ze nodig hebben.
 • Geef een virtuele fitnessles – dit moet leuk zijn en mag niet alleen om gezondheid en fitness gaan! Spelletjes zoals hoelahoepen, yoga met dierenhoudingen, ouderwetse gymactiviteiten, huppelen... alles wat je aan het lachen kan maken.
 • Zorg ervoor dat je af en toe een drinkpauze inlast.
 • Het leuke van een sportfeest is dat je er veel mensen bij kunt betrekken of het klein kunt houden – het is hoe dan ook gezellig.
 • Waarschijnlijk kun je het sportgedeelte van het feest beter niet langer dan een half uur laten duren. Na afloop kunnen jullie met z'n allen wat eten en drinken... misschien een wedstrijdje 'maak je eigen smoothie'?

Tip: Als je voor je computerscherm zit te snacken, kan je bureau een beetje vies worden. Met absorberend

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op