Hoe kun je een terracotta bloempot verven?

Hoe kun je een terracotta bloempot verven?

Het is tijd om die saaie oude bloempotten in het zonnetje te zetten! Je kunt gemakkelijk een terracotta pot verven met gewone acrylverf. Het resultaat zal prachtig staan in de tuin, op je balkon of op de vensterbank, en dit simpele decoratie-idee om bloempotten te schilderen geeft ook nog eens een tweede leven aan een paar lege wc-rollen. Onze simpele instructies laten je zien hoe je zelf een bloempot kunt schilderen en versieren met een vrolijk kleurrijk ontwerp.

Ga je samen met jonge kinderen bloempotten verven? Als volwassene kun je dan de verantwoordelijkheid voor het knippen op je nemen.

De verf hecht beter als je, voordat je de bloempot gaat schilderen, de bloempot eerst goed schoonmaakt door deze met een vochtig vel keukenpapier af te vegen en even te laten drogen voordat je begint.

Duur: ongeveer 3 uur

Wat heb je nodig:

 • 2 lege wc-rollen
 • Terracotta bloempot
 • Blauwe, oranje, groene en roze acrylverf
 • Penceel
 • Schaar
 • Liniaal
 • Potlood
 • Lijm
 1. Deels blauw geverfde terracotta bloempot met verfpotje en kwast ernaast. Verf eerst de schone, droge bloempot lichtblauw en laat deze drogen. Er zijn geen regels om bloempotten te schilderen, dus relax en gebruik gerust je eigen fantasie. Voeg eventueel nog een tweede laagje verf toe.
 2. Maan en accordion gevouwen van afgeknipte stukken lege wc-rol met een lijmstift erbij. Pak de eerste lege wc-rol en knip deze voorzichtig doormidden. Gebruik je vingers om een van de helften in een halve maan te vouwen. Knip de andere helft open en maak deze plat. Met inkepingen en vouwen maak je er een accordion van met stroken van ongeveer 1cm breed. Vouw hier een vijfpuntige ster van en plak deze vast met lijm.
 3. Blauwgeverfde bloempot deels bestempeld met manen, sterren en cirkels met een verfpotje en kartonnen stempels ernaast. Pak de tweede wc-rol en dep deze in de oranje verf. Stempel een aantal cirkels rond de bloempot en laat deze drogen. Stempel vervolgens halve maantjes op de pot met de groene verf en tenslotte sterren met de roze verf.
 4. Je kunt nu natuurlijk ook een tweede bloempot beschilderen in andere kleuren en met andere patronen. Maak er wat moois van!

Bloempotten verven kan een kliederboel worden, dus houd wat keukenpapier bij de hand om gemorste verf meteen op de vegen..

Een bloempot verven is gemakkelijk en geeft een prachtig resultaat! Zet je mooie bloempot op een goed zichtbaar plekje zodat je er perfect van kunt genieten.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op