Tuinkers groeien in eierschalen

Tuinkers groeien in eierschalen

Tuinkers is een lekkere en gezonde toevoeging aan je boterham en deze leuke eierhoofdjes staan bovendien mooi op de vensterbank. Zelf tuinkers kweken in lege eierschalen is een eitje met behulp van ons simpele stappenplan. Je kunt natuurlijk tuinkers kweken op watten, maar ook met een paar velletjes sterk wc-papier lukt het prima! Met tuinkers knutselen is niet alleen een geweldige manier om leuke hoofdjes met prachtig groen haar te maken van een paar lege eierschalen, maar is ook een creatieve manier om je kinderen enthousiast te maken over tuinieren. Ga snel aan de slag! 

We gebruiken een schaar om te knutselen met tuinkers, dus zorg ervoor dat er altijd een volwassene aanwezig is om toezicht te houden.

Duurt in totaal ongeveer een week

Wat heb je nodig:

  1. diy cress head 01Haal eerst voorzichtig de bovenkant van de eieren en leeg ze in een kommetje dat je apart zet om later een lekkere eiersalade mee te maken. Maak de binnenkant van de eierschalen schoon en laat ze drogen op wat keukenpapier of een schone theedoek.

  2. diy cress head 02Teken vervolgens met markers grappige gezichtjes op de zijkant van de eierschalen; kijk wie het beste gezichtje kan tekenen!

  3. diy cress head 03Nu gaan we de eierdopjes voor je eierschalen met tuinkers knutselen. Meet de lege wc-rollen en knip ze in ringen van 3cm breed. Verf ze in je favoriete felle kleuren en laat ze drogen.

  4. diy cress head 04Versier ze met stippen, strepen en bloempatronen, en zet de eierschalen in de dopjes.

  5. diy cress head 05Om je eierhoofdjes af te maken, pak je tenslotte een paar van de handige vierkante velletjes Edet Comfort toiletpapier en leg je deze in de eierschalen. Maak ze vochtig met een beetje water. Nu is het tijd om je tuinkers te zaaien! Strooi een theelepeltje tuinkerszaadjes op het vochtige wc-papier en zet de eierhoofdjes op een zonnige vensterbank. Geef ze elke dag een klein beetje water, zodat ze niet uitdrogen.

We hopen dat je net zoveel zin hebt om thuis tuinkers te groeien als wij. Maak er een hele familie eierhoofdjes van! Zelf tuinkers kweken in eierschalen is echt een eitje en knutselen met tuinkers is een geweldige activiteit voor het hele gezin.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op