Je make-up organiseren: maak een opberger voor je kaptafel

Versierde lege kartonnen kokers zijn opgestapeld om een kaptafel organiseren

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: in alle haast reik je naar je dagcrème om vervolgens alle andere cosmetica op de vloer te stoten. Om je kaptafel helemaal op orde te brengen, en ondertussen wat karton te recyclen, kan deze diy-make-upopslag een handige uitkomst zijn. Zo kun je niet alleen je make-up opbergen, maar krijg je ook een stijlvolle kaptafel. Lees daarom snel verder voor onze leukste ideeën om je make-up te organiseren.

Veel vrouwen hebben meer dan genoeg make-up. Ideeën om alles op te bergen zijn daarom altijd welkom. Met het volgende idee voor make-upopslag zul je zien hoe je restjes karton kunt omtoveren tot een mooi aandachtspuntje op je kaptafel, waarmee je ook nog eens je make-up kunt sorteren. Dit is ook een geweldig knutselproject om te doen met je kinderen. Ze kunnen deze make-upopbergers bijvoorbeeld maken als simpel maar prachtig cadeautje voor Moederdag (ook leuk voor oma!). Let er dan wel op je een schaar nodig hebt voor het knutselen, dus laat een volwassene altijd toezicht houden.

Duurt ongeveer 3 uur

Wat heb je nodig:

 • 4 lege keukenrollen
 • 7 lege Edet toiletrollen
 • Kleine kartonnen doos (bijvoorbeeld een lege tissuebox of schoenendoos)
 • Liniaal
 • Schaar
 • Koperverf
 • Plakfolie met marmereffect
 • Lijm
 1. diy make upopberger 01Meet en knip eerst de keukenrollen tot kokers met een lengte van: 2 x 8cm, 2 x 10cm, 2 x 13cm en 1 x 16cm. Meet en knip vervolgens de toiletrollen tot kokers met lengtes van: 2 x 6cm, 1 x 7cm en 2 x 9cm.
 2. diy make upopberger 02Spuit of verf vervolgens alle kokers zowel aan de binnen- als buitenkant. Laat ze drogen en breng indien nodig een tweede laag aan.
 3. diy make upopberger 03Nadat ze er overtuigend als koper uitzien, plak je een randje plakfolie met marmereffect op een aantal van de kokers. Laat de andere kokers zoals ze zijn.
 4. diy make upopberger 04Snijd nu voorzichtig de lege doos open om een ondiepe bak te maken. Het kan zijn dat je de flappen aan elkaar moet plakken als ze beginnen los te komen.
 5. diy make upopberger 05Knip vervolgens een stuk plakfolie af en bedek de zijkanten en onderkant van het bakje ermee. Verf de onderkant met koperverf en laat je nieuwe make-upopslag drogen.
 6. diy make upopberger 06Schik de kokers nu in het bakje op de manier die jij het mooist vindt. Plak ze vervolgens op hun plek met de lijm. Je bent nu klaar om je make-up te sorteren.

Je kunt nu ’s ochtends tijd besparen door je make-up te organiseren in je zelfgemaakte opberger. Je hebt nu make-upopslag die perfect aan jouw wensen is aangepast voor al je cosmetica en make-upborstels én een leuk idee voor een knutselproject voor Moederdag. Veel knutselplezier!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op