Maak een verfpalet om te schilderen met kinderen

Maak een verfpalet om te schilderen met kinderen

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Als je iets zelf maakt, ben je vrijwel altijd een stuk goedkoper uit. En als je er gerecyclede materialen voor gebruikt, is het ook nog een stuk beter voor het milieu. Vind je het leuk om te verven met je peuters of oudere kinderen? Een DIY-palet is een leuk en simpel bijpassend knutselproject. Er zijn veel verschillende manieren om zelf een verfpalet te maken, dus je hebt ongetwijfeld de juiste materialen al in huis.

Tips voor een simpel DIY-palet

Alles wat je jonge kunstschilders nodig hebben is een verfpalet, verf, kwasten of penselen en een dosis creativiteit. Schilderen met kinderen is nog leuker als je een zelfgemaakt palet gebruikt om de verf op te mengen, dus bekijk snel onze simpele methodes.

Verf en kinderen; – het is het perfecte recept voor vlekken! Houd een rol sterk en absorberend Edet Superior keukenpapier bij de hand om verfspetters meteen op te vegen.

Een verfpalet maken van gerecyclede materialen

Met een beetje verbeelding word je een echte kunstenaar; – en kun je makkelijk zelf een verfpalet maken om te schilderen met kinderen. Ga op zoek naar spullen die je kunt hergebruiken als palet en je hoeft er geen cent aan uit te geven. 

Hier zijn een aantal suggesties:

  • Papieren bordjes 

Een papieren bordje is eigenlijk een kant-en-klaar verfpalet. Gebruik er eentje om de verf op te doen en eentje om de verf te mengen. 

  • Fotolijstjes

Als je een oud of ongebruikt fotolijstje rond hebt slingeren, kan het de perfecte oplossing zijn voor een simpel DIY palet. Haal het glas of plastic raampje eruit en gebruik dat als palet. Lijstjes die een opstaand randje hebben zijn helemaal handig als je gaat verven met peuters, want de randjes bieden bescherming tegen verfspatten en gemorste verf.

  • Flessendoppen en kartonnen dozen

Flessendoppen zijn ideale verfpotjes en iedereen heeft wel een oude kartonnen doos in huis, dus dit is een perfecte combinatie! De flessendoppen hebben de goede vorm al, dus je hoeft alleen nog maar een stuk karton uit te knippen. Je kunt de flessendoppen erop lijmen of gaten in het karton knippen waar je de doppen in kunt duwen, maar je kunt de delen ook apart houden. Vul de doppen met verf en je kinderen kunnen aan de slag!

Deze oplossingen voor een DIY palet zijn ontzettend makkelijk en werken verbazingwekkend goed als je gaat schilderen. Voor kinderen is het bovendien een goede manier om meer over recycling te leren. Gebruik je creativiteit en wie weet vind je nog meer spulletjes in huis die je op deze manier een tweede leven kunt geven! 


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op