Minions pennen- of kwastenhouder maken

Minions pennen- of kwastenhouder maken

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

De Minions doen al het mogelijke om hun meester Gru te helpen. Maar, ze kunnen ook jouw kinderen helpen om wat orde aan te brengen op hun kamer! Het enige wat je nodig hebt, is een lege glazen pot (bijv. een oude jampot) en knutselspullen in de typische Minions-kleuren. Heb je dat? Dan kun jij met je kinderen een mooie, eigen Minions pennen- of kwasthouder maken. Hoe? Volg gewoon onze instructies hieronder.

De pennen- of kwasthouder is trouwens ook heel leuk als cadeau! Er zijn heel veel Minions-fans, die je er blij mee kunt maken!

Wat heb je nodig:

  • 1 lege glazen pot (bijv. een jampot)
  • Blauwe en gele acrylverf
  • Wiebelogen
  • Permanent marker
  • Isolatietape
  • Een kwast
  • Bakje water, om de kwast uit te spoelen
  • Edet keukenpapier

Duur: 60 minuten werktijd, inclusief drogen

Leg, voordat jouw kinderen met schilderen beginnen een paar vellen Edet keukenpapier op het werkoppervlak! Zo voorkom je verfvlekken.

  1. Start verven minions pennenhouderZet de glazen pot op een vel Edet en verf de buitenkant rondom helemaal geel. Laat het goed drogen en neem dan vervolgens de blauwe verf. Leg de pot op z’n kant en verf de onderkant tot ongeveer de helft helemaal blauw (dit is de tuinbroek). Verf dan aan de achterkant, vanaf het blauwe vlak, een brede streep en, aan de voorkant,  twee dunne streepjes (de bretels).
  2. Verder verven minions pennenhouderLaat weer alles goed drogen! Plak nu de wiebelogen op de pot en teken met de permanent marker, van één oog, rondom naar het andere oog, een streepje als brilbeugel. Teken een mondje en de knoopjes op de bretellen. Je kunt ook nog het unieke Minion kenmerk ‘G’ op de broek tekenen.

Laat je kinderen lekker kliederen met de verf. Spatten en morsen is geen probleem, want je lost het gewoon op met een vel Edet keukenpapier!

Nu weet je hoe je heel gemakkelijk een leuke bewaarpot voor pennen of kwasten in Minions-look kunt maken. Er kunnen natuurlijk nog veel meer andere dingen in bewaard worden! Als je de deksel bewaart, kunnen de kinderen de pot ook gebruiken als een geheime bergplaats voor hun schatten!

Veel plezier!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op