Servetten vouwen: 2 makkelijke ideeën

Decoratief gevouwen servetten in een bloemvorm en een kegel rond een mes en vork

Papieren servetten vouwen is niet alleen een leuke manier om je eettafel op te vrolijken voor gasten, maar is ook ideaal om je kinderen bezig te houden. Zij zijn lekker creatief bezig, terwijl jij rustig het eten kunt voorbereiden. Maar hoe vouw je servetten? Geen zorgen; deze simpele stappenplannen leren je snel een papieren servet te vouwen in de vorm van een lotusbloem en een puntzakje voor het bestek. Deze ideeën zijn ook perfect om servetten te vouwen voor kerst of Pasen.

Hoe vouw ik servetten?

Deze snelle servet-ideeën zijn makkelijk om te maken voor mama en papa, maar ook geschikt voor kleinere handen. Wij gebruiken Edet Superior keukenpapier, omdat het sterk is. Daardoor kun je er goed mee vouwen, omdat het in de gevouwen vorm blijft zitten. Bovendien geeft de structuur de gevouwen servetten een mooie afwerking. Je kunt je kinderen het keukenpapier zelfs eerst laten inkleuren met viltstiften! Je kunt natuurlijk dezelfde instructies volgen om paas- of kerstservetten te vouwen.

Een papieren servet vouwen: lotusbloem

Lotusbloemen vouwen is een makkie én het ziet er prachtig uit. Laat je kinderen lekker hun gang gaan: hoe meer papieren lotusbloemen ze maken, hoe groter en mooier het boeket zal worden!

Wat je nodig hebt:

  1. Om een papieren servet te vouwen in de vorm van een lotusbloem, knip je eerst een strook van een vel keukenpapier zodat het een vierkant vormt. Vouw het vervolgens diagonaal in beide richtingen waarbij je scherpe vouwlijnen vormt, en open het weer.
  2. Vouw vervolgens de vier hoeken naar het midden, zodat het servet eruitziet als een vierkant met een kruis erdoor.
  3. Draai het servet om en vouw de hoeken opnieuw naar het midden. Als het goed is, zie je nu in het midden van elke gevouwen hoek een vouw die naar het midden wijst.
  4. Houd tenslotte het midden tegen terwijl je onder het servet reikt en voorzichtig de hoeken naar boven trekt, zodat ze omhoog staan en de bloemblaadjes van de lotusbloem vormen.

Servetten vouwen: makkelijk bestekzakje

Dit snelle en simpele puntzakje is perfect om bestek in te doen; een leuke activiteit met de kinderen en nog handig ook. Vouw je papieren servetten op de volgende manier.

Wat je nodig hebt:

  1. Maak eerst weer een vierkant van een vel keukenpapier. Leg het plat op tafel en vouw het dubbel zodat je een rechthoek hebt, en vouw het nog een keer dubbel zodat je weer een vierkant hebt.
  2. Draai het servet zodat het eruitziet als een ruit, met de gevouwen randen naar je toe. Pak de bovenste hoek van de bovenste laag en vouw deze naar de onderste hoek. Wrijf over de vouw zodat deze strak en plat is.
  3. Draai het servet nu om, waarbij je het in een ruitvorm houdt. Vouw de rechterhoek van het servet naar het midden en wrijf het weer plat. Vouw nu de linkerhoek over de rechter, en stop het hoekje erin.

Je kunt meteen aan de slag met deze twee simpele maar indrukwekkende manieren om servetten te vouwen met je kroost. Het is bijna zonde om ze te gebruiken!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op