Tuinfeestideeën voor volwassenen

Tuinfeestideeën voor volwassenen

Een tuinfeest is de perfecte manier om samen met je vrienden en familie van mooi weer en lekker eten te genieten. Je hebt al gezonde gerechten voor de barbecue uitgezocht en nu is het tijd om je te concentreren op vermaak. Bekijk onze ideeën om een gezellig tuinfeest te organiseren voor volwassenen, met spelletjes en activiteiten om je gasten te vermaken.

Tip: Houd een goed gevulde Edet Easypull keukenpapier dispenser bij de hand voor de gasten om eventueel gemorst eten op te ruimen en plakkerige handen af te vegen na het eten in de tuin; tijd voor spelletjes!

De limbo

Achterover buigen om onder een horizontale stok door te komen geeft een feestje in de tuin de sfeer van een tropische vakantie. Omdat iedereen zowel fysiek als geestelijk moet loskomen, is dit vaak een leuke optie voor later op de avond. Ideeën voor doe-het-zelfpalen zijn bijvoorbeeld een bezemsteel, springtouw of een waslijn. Wie het laagst komt, wint.

Tuinfeestinspiratie: ringwerpen

Als je nadenkt over tuinfeestideeën voor volwassenen, kies dan voor spelletjes die niet al te inspannend zijn zodat iedereen mee kan doen. Het klassieke kermisspel, waarbij een ring over een houten paal wordt gegooid, kan zelfs zittend worden gespeeld, omdat iedereen alleen maar hoeft te gooien (hetzelfde geldt voor jeu de boules, blikgooien en kegelen). Je hebt alleen genoeg ruimte nodig voor de afstand tussen de werper en het doelwit.

Het mooie van dit spel is dat er geen limiet is aan het aantal personen dat kan meedoen. Je hebt maar twee spelers nodig om het competitief te maken en als er meer spelers bij komen, wachten zij gewoon hun beurt af. Ken hogere punten toe aan palen die verder weg staan en laat iedereen hetzelfde aantal ringen gooien.

Je kunt deze sets kopen, maar je kunt ook aan de slag gaan en er zelf eentje maken. Gebruik zware glazen flessen voor de staken of plastic flessen gevuld met gedroogde rijst/grind om te voorkomen dat ze omvallen. Voor de ringen gebruik je papieren borden waarvan het midden is uitgesneden, armbanden van glowsticks of zelfs een stuk touw dat in de vorm van een ring is geknoopt. Dit is een eenvoudig spel dat ook gemakkelijk bij elk tuinfeestthema past. Versier de flessen gewoon met plaatjes of bijpassende kleuren.

Feestje in de tuin: reuze-spelletjes

Er zijn heel wat klassieke spelletjes die op een tuinfeest op reuzeschaal kunnen worden gespeeld. We hebben het dan over:

 • Vier op een rij
 • Domino
 • Schaken
 • Dammen
 • Boter, kaas en eieren
 • Houten toren bouwen
 • Slangen en ladders

Sommige van deze spellen kun je zelf maken, maar ze zijn ook gemakkelijk online te kopen. Voor de meeste heb je maar twee spelers nodig, dus zelfs als je een klein tuinfeestje houdt, zijn deze spellen goed te spelen. Spellen als vier op een rij of torens bouwen nemen niet veel ruimte in beslag, dus kunnen ze op een terras of in een kleine ruimte worden gespeeld.

Schatzoeken

Zelfs volwassenen houden van een goede speurtocht en je kunt dit spel zo eenvoudig of ingewikkeld maken als je zelf wilt. Als je een grote tuin hebt, kun je de aanwijzingen verspreiden, maar het kan ook op kleine schaal. Je kunt op elke plek een aanwijzing op papier of een afbeelding zetten en helemaal aan het eind prijzen uitdelen.

Het is ook makkelijk om de aanwijzingen aan te passen aan het thema van je tuinfeest, of dat nu Pasen is (met konijntjes en kuikentjes), de lente (met bloemen en planten) of de zomer (met vakantieartikelen zoals zwemkleding en zonnebrillen).

Tuinfeestthema: sportdag voor volwassenen

Veel traditionele sportdagspelletjes zijn leuk voor volwassenen om opnieuw te spelen. Als je genoeg ruimte in je tuin hebt, kun je een racebaan opzetten om al die nostalgische kindervibes terug te brengen. Heb je veel gasten, verdeel ze dan in teams. Denk bijvoorbeeld eens aan:

 • Eierlopen
 • Zaklopen
 • Driebenige race
 • Pittenzakjes balanceren op verschillende lichaamsdelen

Met deze tuinfeestideeën voor volwassenen ben jij de beste gastheer of -dame en kun je voor iedereen een geweldig tuinfeest organiseren.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op