Uit huis gaan: tips voor verhuizen

Uit huis gaan: tips voor verhuizen

Het ouderlijk huis verlaten is een belangrijke stap in het leven. En vaak ook een emotionele; misschien vloeien er wel wat traantjes en wie weet zelfs een paar tranen van blijdschap. De datum staat waarschijnlijk omcirkeld op de kalender en je hebt al een paar goedbedoelde tips gekregen. Hoewel je ouders er enorm naar uit zullen kijken dat je je eigen avonturen tegemoet gaat, zullen ze je ook flink gaan missen!

Of je nu op jezelf gaat wonen, met je partner gaat samenwonen of op kamers gaat met nieuwe huisgenoten, je ouders vinden het net zo spannend als jij dat je de volgende stap in je leven zet. Dus met dat in gedachten geven wij je wat verhuistips om het ouderlijk huis met zo min mogelijk stress te verlaten.

Lijst voor verhuizen

Je neemt eindelijk de stap; het is tijd om de geborgenheid van thuis te verlaten. Eten koken, de was doen en een huishoudrekening openen – je bent er klaar voor om onafhankelijk te worden en verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven. En dat gaat natuurlijk helemaal geweldig worden. 

Je hebt je nieuwe stekje gevonden, ondertekend wat ondertekend moet worden en nu is het moment aangebroken om uit huis te gaan. Je hebt dus een verhuislijst nodig. Hoe beter je lijst is, hoe gemakkelijker de verhuizing zal verlopen.

De volgende zaken moeten bovenaan je lijst voor verhuizen staan:

  • Pen en papier. Een knoop in je zakdoek leggen is toch echt niet de beste manier om dingen te onthouden.
  • Dozen. Ga er niet vanuit dat je ouders wel een paar dozen op zolder hebben staan. Het is tijd om vindingrijk te worden.
  • Verpakkingstape. Je hebt wel wat sterkers nodig dan het doorzichtige plakband dat je in de rommella van je ouders vindt. 
  • Materiaal om breekbare voorwerpen in te pakken. Oude kranten gebruiken we al lang niet meer. Denk meer aan zacht, maar sterk keukenpapier en noppenfolie. En ga nu niet urenlang bubbeltjes knappen terwijl je eigenlijk moet inpakken. Vooruit, een paar minuten mag wel.

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op