Hoe vaak moet je douchen? Hygiënetips voor mannen

Man kijkt naar zichzelf in de spiegel

Wil jij je altijd cool, ontspannen en schoon voelen, wat er ook gebeurt? Dat is een eitje als je de beste hygiënetips en -tricks kent: speciaal voor mannen.

Zijn er bepaalde regels die je moet volgen? Hoe vaak moet je douchen volgens de dermatoloog? Is er een geheime manier om je penis schoon te houden? Niet echt. Hier zijn een aantal tips om dagelijks schoon te blijven, zoals antwoord op de vraag ‘moet je elke dag douchen’ en advies over intieme hygiëne voor mannen.

Moet je elke dag douchen?

Regelmatig douchen is een goed idee, maar vergeet niet dat je huid olie en bacteriën heeft die goed zijn voor je gezondheid. Als je deze weg wast met heet water en douchegel, kun je last krijgen van een droge huid. Als je kort en lauwwarm doucht en sterk ontvettende douchegel vermijdt, is dagelijks douchen geen probleem.

Hoe blijf je fris in warm weer?

In warm weer is dagelijks douchen natuurlijk erg belangrijk. Zo begint je dag meteen lekker fris. Zoek ook een goede  deodorant en draag vooral lichtgewicht kleding van natuurlijke materialen, zoals katoen, linnen of bamboe. Als je erg zweet, kun je je even opfrissen met een vochtig doekje.

Intieme hygiëne voor mannen

Bij intieme hygiëne voor mannen is het nog belangrijker om geen sterke zeep te gebruiken. Was jezelf dagelijks en na het vrijen grondig met warm water en milde zeep. Gebruik een velletje zacht toiletpapier om je na het plassen even af te vegen om de hele dag hygiënisch te blijven; schudden is niet genoeg om de klus te klaren!

Vegen

Het zal je niet verbazen dat ook billen vegen een belangrijk onderdeel is van mannelijke hygiëne. Hier lees je precies hoe je het beste je billen veegt.

Gebruik zacht en sterk toiletpapier, zoals Edet Comfort, om ervoor te zorgen dat je je zowel schoon als comfortabel voelt, waarbij je van voor naar achter veegt. Gebruik na je droge toiletpapier ook altijd een velletje vochtig toiletpapier om er zeker van te zijn dat je echt goed schoon bent. Edet vochtig toiletpapier is zacht op je huid en scheurt niet snel, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Hoe vaak moet je je nagels knippen?

Knip je nagels als ze in de weg gaan zitten bij je dagelijkse bezigheden. Wekelijks is meestal genoeg. Je kunt ze tussendoor ook bijwerken met een nagelvijl om eventuele haakjes weg te halen.

Neushaar verwijderen

Zie je een rare haar uit je neus hangen? Daar kun je gerust wat aan doen, maar ga niet te enthousiast aan de slag met de neushaartrimmer; neushaar helpt eventuele schadelijke deeltjes uit je lichaam te houden. En wat je ook doet: trek ze er niet met wortel en al uit.

Of je nou wil weten hoe vaak je moet douchen of hoe je het beste je billen afveegt: met deze hygiënetips voor mannen voel jij je weer als nieuw. Vergeet niet om je favoriete tip ook met je vrienden te delen!

 

 

 

 


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op