Waarom mannen staand plassen

Zittend Plassen

Sommige mannen plassen staand, terwijl andere zittend plassen. En sommige mannen wisselen hun toilethouding af (niet terwijl ze bezig zijn, natuurlijk), afhankelijk van hun bui. En hoewel het één niet beter is dan het andere, is het wel belangrijk dat je het goed doet, welke wc-houding je ook kiest.

Wat is nou een goede houding op de wc? Daar hebben mannen en vrouwen misschien wel verschillende ideeën over. Hier vind je tips over een goede zithouding op het toilet en advies om netjes staand te plassen.

Zithouding op het toilet: is het beter als mannen zittend plassen?

Beide methoden hebben hun voordelen. Het meest voor de hand liggende voordeel van zitten is dat je je geen zorgen hoeft te maken of je buiten de pot piest. Je neemt waarschijnlijk automatisch de juiste zithouding op het toilet aan. Met heel veel pech plas je misschien net tussen de bril en de rand van de bril, maar aangezien die kans bijzonder klein is, hoef jij je hier geen zorgen om te maken. Bij zitten gaat het om ontspannen. Zittend plassen kan je namelijk ook even een korte adempauze geven – een goed moment voor wat zelfreflectie.

Er zitten ook gezondheidsvoordelen aan zittend plassen. Als je iets aan je prostaat hebt of je niet lang kunt staan, is het gemakkelijker om te zitten. Kies een ontspannen zithouding op het toilet om goed je blaas geheel te kunnen legen.

Maar mannen die rechtstaand plassen hebben deze methode natuurlijk ook niet voor niets gekozen: het is sneller dan zitten – er is een reden voor het verschil in de rijen voor mannen- en vrouwentoiletten. En het voelt ook vrijer. Je hoeft je geen zorgen te maken om vieze toiletbrillen en je kunt een urinoir gebruiken als alle toiletten bezet zijn.

Hoe kun je netjes staand plassen?

Plassen, staand of zitten, kent regels. Dus houd, de volgende keer dat je moet plassen, de volgende richtlijnen in gedachten:

  • De bril. Alle mannen die staand plassen moeten natuurlijk proberen om de bril te vermijden. Hoe goed dat lukt is afhankelijk van je nauwkeurigheid en je geometrische vaardigheden. Druppels door verkeerd uitgerekende hoeken moeten worden schoongemaakt. Het is dan ook sneller en hygiënischer om voor het plassen de bril naar boven te doen; dat maakt het schoonmaken daarna een stuk makkelijker.

Heb je er een rommeltje van gemaakt? Gebruik een paar velletjes Edet Ultra Soft om de druppels op te ruimen.

  • Positionering. Soms is rechtstaand plassen in de ochtend net een loterij. En dat komt niet door jouw richtvermogen, maar doordat je lichaam nog half aan het slapen is. In dat geval is zittend plassen in de vroege ochtend de beste optie.
  • Ontspan je. Het kan zijn dat je moeite hebt om te beginnen met plassen in een openbaar toilet. Denk aan iets wat je ontspant, tel langzaam af of denk aan stromende watervallen. En onthoud: de man naast je is heus niet op jou aan het letten en houd echt niet in de gaten of je al bent begonnen. Chill.
  • Neem de tijd. Misschien denk je dat je al klaar bent, terwijl jouw lichaam nog niet zo ver is. Door te vroeg je gulp weer dicht te doen maak je meer rommel dan alleen een vieze toiletbril.
  • Doe de bril weer naar beneden. Deze kleine beleefdheid maakt een groot verschil voor diegene die na jou naar het toilet gaat.

Dus moeten mannen zittend plassen? Misschien, maar met een goede wc-houding en een beetje zorg kunnen veelvoorkomende problemen van het rechtstaand plassen gemakkelijk voorkomen worden. Probeer eens af te wisselen tussen zittend en staand plassen, misschien dat jij (en je partner) de afwisseling wel kan waarderen.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op