Zo kun je het beste je billen afvegen

Een peuter in een paars T-shirtje zit naast een wc-pot terwijl ze een rol wc-papier vasthoudt.

Dat je weet hoe je het beste je billen kunt afvegen lijkt misschien niet meer dan normaal, maar er zijn verschillende manieren om het te doen – en sommige zijn effectiever dan andere. Denk je dat je alles al weet over wc-hygiëne? Het zal je misschien verbazen hoe een paar kleine veranderingen in je routine ervoor zorgen dat je je frisser, comfortabeler en schoner voelt.

Billen afvegen: welke richting?

Sommige regels zijn er om gebroken te worden, maar van voor naar achter vegen hoort daar niet bij. Ziektekiemen kunnen zo op de verkeerde plaats terechtkomen, wat problemen aan de voorkant kan veroorzaken – vooral bij meisjes en vrouwen kan dit het risico op blaasontsteking vergroten.

Wat je nodig hebt om je billen af te vegen

In witte lijnen getekende wc-pot waarnaast een rol wc-papier, pak vochtig wc-papier en een zeepdispenser verschijnen.

Toilethygiëne is een stuk makkelijker met het juiste toiletpapier voor jou. Toiletpapier dat sterk en zacht is, zoals Edet Ultra Soft, zorgt ervoor dat je maar een paar velletjes nodig hebt om je schoon te voelen.

Houd er bij het vegen rekening mee dat de huid van je achterste heel gevoelig is. Wrijf niet te hard en gebruik als aanvulling op je droge wc-papier een velletje doorspoelbaar vochtig toiletpapier dat pH-gebalanceerd is en zacht voor je huid. Zo hoef je niet hard te schrobben en verminder je de kans op huidirritatie of ontstekingen.

Hoe vaak en hard moet je vegen?

Een hand pakt een vel wc-papier en vervolgens een vochtig wc-papiertje.

Er zijn geen regels als het gaat om hoeveel keer je je billen moet afvegen, maar door zacht en sterk toiletpapier te gebruiken weet je zeker dat je je comfortabel blijft voelen, hoeveel velletjes je ook nodig hebt.

Het aantal vellen wc-papier (en de hoeveelheid tijd en moeite) die je nodig hebt wordt sterk verminderd door na het vegen een velletje vochtig toiletpapier te gebruiken. Ziet het papier er na het vegen nog schoon uit, dan weet je dat je klaar bent om door te spoelen.

Door Edet vochtig toiletpapier te gebruiken na je droge toiletpapier hoef je minder wc-papier te verbruiken. Edet vochtig toiletpapier is bovendien biologisch afbreekbaar, dus je kunt het doorspoelen zonder gedoe (en zonder je toilet te verstoppen).

Hoe leer je je kind billen afvegen?

Een witte lijntekening van een kind dat op de wc zit en wc-papier van een rol trekt.

Toilethygiëne is een essentieel onderdeel van zindelijkheidstraining en daar hoort ook de beste manier om je billen af te vegen bij. Kinderen vinden het eerst misschien makkelijker om staand hun billen af te vegen, maar probeer ze te stimuleren te blijven zitten zodra je begint met de zindelijkheidstraining. Dit helpt je kinderen om goede gewoontes voor wc-hygiëne te ontwikkelen, ook als papa en mama er niet zijn om toezicht te houden.

Moedig jongens en meisjes aan om vochtig toiletpapier te gebruiken na het droge wc-papier zodra je je kind leert hoe het de billen moet afvegen. Zo begrijpen ze sneller dat het net zo belangrijk is als het droog afvegen van de billen. Bovendien zijn ze sneller schoon en vermijd je huidirritatie.

Zo zie je: een simpele uitleg over hoe je het beste je billen af kunt vegen met droog en vochtig toiletpapier. Zo voel je je na het toiletgebruik altijd schoon, comfortabel en zelfverzekerd. En vergeet tenslotte de belangrijkste stap niet – was je handen!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op