Persoonlijke hygiëne: tips om je billen te wassen

Persoonlijke hygiëne: tips om je billen te wassen

We voelen ons allemaal beter als we ons van top tot teen fris en schoon voelen. En weten hoe je je billen schoonmaakt is een van de belangrijkste onderdelen van persoonlijke hygiëne. Als je het goed doet, hoef je er niet echt veel aandacht aan te besteden. Maar doe je het verkeerd, dan veroorzaakt het veel ongemak! Daarom lees je hier hoe je je billen het beste schoonmaakt.

Maak je billen schoon op de manier die het beste bij jou past

Met de juiste aanpak voor de hygiëne van je billen kun je ervoor zorgen dat je schoon en comfortabel blijft. Het gaat erom dat je een routine ontwikkelt om je billen schoon te maken nadat je naar het toilet bent geweest die bij jou past. Want als je weet hoe je je billen goed schoonmaakt, voorkom je problemen als pijn, irritatie en zelfs infecties. 

Je billen schoonhouden in twee stappen

De meeste mensen gebruiken droog toiletpapier om hun billen schoon te maken na een toiletbezoek. De beste manier om dit te doen is door achter je rug te reiken om er goed bij te kunnen. Veeg altijd van voor naar achter en doe het voorzichtig. Te veel afvegen kan leiden tot irritatie, vooral als je alleen droog papier gebruikt, dus ga niet hardhandig te werk.

Maar een hygiënischer manier om je billen schoon te maken is te beginnen met droog papier en daarna vochtig wc-papier te gebruiken, zoals Edet vochtig toiletpapier. Het vocht helpt om eventuele restjes gemakkelijk te verwijderen, waardoor je je schoner en frisser voelt.

Eindig het afvegen met Edet vochtig toiletpapier amandel voor extra comfort. Het is dermatologisch getest en is pH-neutraal, wat betekent dat je je frisser en comfortabeler voelt als je klaar bent.

Je billen wassen met water

Je billen wassen met water is dat een prima manier om ze brandschoon te krijgen. En er zijn verschillende manieren om dit te doen: 

  • Vul een kan met warm water. Reik achter je rug en giet het water tussen je billen. Herhaal dit indien nodig. Voor een grondige reiniging kun je je billen wassen met zeep en water. Gebruik hier wel een erg milde zeep voor. Spoel je billen af en droog ze goed af.
  • Een bidet of douchetoilet. Neem de traditionele weg met een zitbidet of gebruik de straal van een modern douchetoilet. Ideaal voor optimale persoonlijke hygiëne!

Na elk toiletbezoek je billen wassen met zeep en water kan echter een beetje tijdrovend zijn. Door gewoon Edet vochtig toiletpapier te gebruiken na het afvegen met droog toiletpapier krijg je hetzelfde comfortabel schone resultaat met veel minder moeite!

Door je billen eerst droog en dan vochtig af te vegen, elke keer dat je naar de wc gaat, behaal je frisse resultaten. En het zal je helpen om elke dag jouw toilethygiëne op peil te houden. Breng deze persoonlijkehygiënetips in de praktijk en je zult je billen schoon en gelukkig houden!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op