Chocoladevlekken verwijderen uit tapijt en bekleed meubilair

Chocoladevlekken verwijderen uit tapijt en bekleed meubilair

Chocolade is heerlijk om te eten, maar een stuk minder fijn als het in je tapijt of op je stoffen bank terechtkomt. Hoe voorzichtig je ook bent, er is altijd wel een ogenschijnlijk onschadelijk kruimeltje dat ontsnapt, smelt, en zich vastzet in de vezels van je zachte vloerbedekking of meubilair. Een chocoladevlek verwijderen van tapijt en meubels kan lastig zijn, omdat je ze niet makkelijk kunt oppakken en schrobben zoals je zou doen met een kledingstuk.

Maar maak je geen zorgen: met de juiste kennis ben je zo van die chocoladevlekken af. Met onze tips kun je zelfs ingetrokken chocoladevlekken verwijderen, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je favoriete chocoladereep of bonbons.

Een makkelijke manier om een chocoladevlek te verwijderen van tapijt en bekleding

Alles wat je nodig hebt om een chocoladevlek weg te halen is een paar vellen sterk en absorberend keukenpapier, een vlekkenverwijderaar (of afwasmiddel) en wat koud water. Een hoge reactiesnelheid is ook handig, want als je die vlek meteen aanpakt, heeft de chocolade niet de tijd om zich vast te zetten in de vezels. Hoe sneller je erbij bent, hoe beter, maar ook oude chocoladevlekken kun je verwijderen door deze stappen te volgen.

  1. Werk voorzichtig. Wrijf zachtjes zoveel mogelijk chocolade weg van de stof met een droog keukenpapiertje. Probeer niet te schrobben of de chocoladevlek verder te verspreiden.
  2. Voeg vlekkenverwijderaar toe. Pak een schoon vel keukenpapier en leg het in koud water gemengd met de vlekkenverwijderaar. Let erop dat het water echt koud is als je chocoladevlekken gaat verwijderen, omdat warm water de chocolade smelt, waardoor deze dieper in het materiaal vast kan gaan zitten. Test de vlekkenverwijderaar altijd eerst op een onopvallend plekje stof voordat je de vlek aanvalt.
  3. Werk van buiten naar binnen. Wrijf met het vochtige keukenpapier over de vlek in kleine, ronddraaiende bewegingen om de chocolade los te weken. Werk van buiten naar binnen om te voorkomen dat je de vlek verder verspreidt.
  4. Bedek de vlek. Knijp het teveel aan water uit het keukenpapiertje, leg het papier nog even in het koude sopje en leg het vervolgens een paar minuten op de vlek.
  5. Spoel de plek af. Gebruik hiervoor een nat vel keukenpapier en kijk of de plek echt schoon is. Zo niet, bijvoorbeeld als je ingetrokken chocoladevlekken aan het verwijderen bent, herhaal dan de voorgaande stappen.
  6. Dep droog. Zodra je bank of vloerbedekking helemaal chocoladevrij is, kun je de plek droog deppen met een schoon keukenpapiertje.

 

Met al dat wrijven en wringen kun je het beste extra sterk keukenpapier gebruiken, zoals Edet Superior. Dit is niet alleen superabsorberend, maar is ook nat sterk genoeg om flink mee te schrobben.

Weten hoe je nieuwe en oude chocoladevlekken kunt verwijderen van tapijt, banken en andere beklede meubels betekent dat je nooit meer met de handen in het haar zit als er chocoladekruimels gemorst worden. Wie heeft er trek in een koekje?


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op