Koffievlekken verwijderen uit tapijt

Koffievlekken verwijderen uit tapijt

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Het gebeurt altijd juist op die ochtenden dat je extra moe bent en die koffie juist zo nodig hebt. Je zet je dampende koffiekop op tafel om hem vervolgens in één beweging van de tafel te vegen. Het resultaat: een enorme koffievlek op je vloerbedekking. Maar maak je geen zorgen, want ook een koffievlek op tapijt kun je goed schoonmaken.

Koffie gemorst op tapijt: het lijkt altijd net op je gloednieuwe vloerbedekking of lievelingstapijt te gebeuren. Hoe de vlek er ook is gekomen, koffievlekken verwijderen uit tapijt is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Wacht daarom nog even met online zoeken naar een goedkoop vloerkleed om over de vlek te leggen en bespaar jezelf tijd en geld door zelf de koffievlek te verwijderen uit tapijt.

Dit heb je nodig om koffie uit tapijt te krijgen

Als je de juiste middelen bij de hand hebt, hoef je niet in paniek te raken als die bruine vlek op het tapijt ontstaat. In de loop der jaren zullen er verschillende vlekken op je vloer zijn gekomen, maar deze vlek is anders; deze krijg je er echt uit! Je hebt het volgende nodig om een koffievlek uit tapijt te krijgen:

 • Een kom
 • Witte azijn
 • Afwasmiddel
 • Warm water
 • Spons
 • Keukenpapier
 • Kalmte: hoeveel koffie er ook over het tapijt is gegaan, je krijgt het er echt wel uit.

Hoe krijg je koffie uit tapijt?

Deppen, deppen, deppen: dat is het belangrijkste advies dat we kunnen geven om die koffievlek uit het tapijt te krijgen. Heel veel deppen. Zorg ervoor dat je hier goed keukenpapier voor gebruikt. Probeer niet te wrijven, want dan loop je kans dat de koffie alleen maar dieper in het tapijt trekt.  

Edet Superior keukenpapier kan ook de uitdaging van een koffievlek in het tapijt prima aan. Het superabsorberende papier zorgt ervoor dat de koffie twee keer zo snel uit het tapijt wordt verwijderd. En je hoeft je geen zorgen te maken dat het papier uit elkaar valt en voor nog meer rommel zorgt; Edet keukenpapier blijft sterk, zelfs als het nat is.

Zo laat je een koffievlek uit tapijt verdwijnen: 

Hoewel deppen een belangrijke stap is om een koffievlek uit tapijt te krijgen, zal dit alleen de vlek niet verwijderen. Ga daarom op zoek naar de hulpmiddelen hierboven die je nodig hebt om de koffievlek echt goed uit het tapijt te krijgen:

 1. Meng een scheut azijn, een flinke kneep afwasmiddel en een paar kopjes warm water in je kom.
 2. Test het mengsel op een onopvallende plaats om er zeker van te zijn dat het geschikt is om op de rest van je tapijt te gebruiken.
 3. Begin aan de rand van de koffievlek en dep met een spons een beetje van de zelfgemaakte tapijtreinigingsoplossing over de vlek.
 4. Werk doelbewust en gebruik een beetje tegelijk. Pak hierna een stuk keukenpapier en dep nogmaals over de vlek. 
 5. Als je de hele vlek hebt weggedept, spoel je het tapijt met schoon water. Dep hierna nogmaals met een keukenpapiertje en klaar. Koffievlek? Welke koffievlek?

Ongelukjes gebeuren en het is niets waar je je zorgen over hoeft te maken. Als je eenmaal met succes een koffievlek uit tapijtvezels hebt gekregen, kun je er met vrienden, huisgenoten en familie om lachen, misschien zelfs onder het genot van een lekker kopje koffie... en met je schoonmaakspullen in de aanslag!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op