Zo kun je je vriezer ontdooien

Ontdooide vriezerplanken worden gereinigd

Om je vriezer of diepvries in goede staat te houden, is het belangrijk om deze af en toe te ontdooien. Als je je afvraagt: ‘hoe ontdooi ik mijn vriezer?’, dan vind je hier een simpel stappenplan met tips om je vriezer snel te ontdooien. En je kunt deze stappen ook aanhouden om je vriesvak of vrieskist te ontdooien!

Hoe ontdooi ik mijn vriezer?

Een goede voorbereiding is essentieel als je de diepvries gaat ontdooien. Maak ruimte op je tafel of aanrecht voor het eten dat je eruit moet halen en zet al je benodigdheden alvast klaar. Je hebt een kom, plastic ijsschraper, borstel om mee te schrobben, schoonmaakspray en een flinke hoeveelheid absorberend keukenpapier nodig. Leg handdoeken of theedoeken aan de onderkant van je vriezer om het water op te vangen.

Ga je je vrieskast ontdooien? Gebruik superabsorberend keukenpapier om de binnenkant schoon te maken en af te drogen. Edet Superior is ideaal om deze klus mee te klaren. Het keukenpapier is makkelijk in gebruik en is bovendien ook nat ontzettend sterk.

 Als je alles klaar hebt gezet, kun je gaan beginnen!

Stappenplan om een vriesvak of diepvries te ontdooien

1. Schakel de vriezer uit. Je kunt je vriezer snel ontdooien door hem uit te schakelen terwijl je alle andere spullen klaarzet. Haal de stekker uit het stopcontact en laat de deur wijd openstaan zodat het ontdooien kan beginnen.

2. Haal al het eten eruit. Je kunt het beste je vriezer ontdooien op een moment dat deze (bijna) leeg is of wanneer je het bevroren voedsel tijdelijk in een andere vriezer kunt leggen. Als je het voedsel echter goed koud houdt, kun je het in veel gevallen opnieuw invriezen na het schoonmaken van de vriezer.

3. Verwijder lades en planken. Wanneer je al het eten uit de vriezer hebt gehaald, is het een goed idee om ook alle verwijderbare onderdelen eruit te halen, zoals lades, planken en flessenhouders. Forceer vastgevroren onderdelen niet, maar laat je diepvries ontdooien tot het ijs gesmolten is en verwijder dan pas ook deze onderdelen.

4. Laat het ijs smelten. Wanneer je alles uit de vriezer hebt gehaald, kun je rustig wachten tot al het ijs ontdooid is, maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de vriezer sneller te ontdooien:

  • Hete kom water: Een makkelijke manier om je vrieskast te ontdooien is door onderin een kom heet water te zetten. Door de stoom zal het ijs veel sneller smelten dan wanneer je op kamertemperatuur werkt.
  • Schrapen: Pak je plastic ijsschraper en pak hiermee voorzichtig het ijs aan. Het kan wat langer duren dan de heetwatermethode, maar het kan veel voldoening geven om grote klonten ijs af te breken. Je kunt deze twee methodes combineren om de klus nog sneller te klaren.
  • Heet doekje: Net als de heetwatermethode is een heet doekje een simpele, snelle manier om een vriesvak te ontdooien. Neem de binnenkant van je vriezer af met het hete doekje en laat de hitte het zware werk doen.

5. Maak de vriezer schoon. Nu de vriezer ontdooid is, kun je aan de slag met het schoonmaken ervan. Zodra al het ijs is gesmolten, kun je alle restjes wegvegen. Het vocht zal je al een handje hebben geholpen door hardnekkige vlekken los te weken, maar je hebt waarschijnlijk nog wel wat schoonmaakmiddel en inspanning nodig om al het vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat je ook alle hoeken en moeilijk bereikbare plekjes goed aanpakt; gebruik een zachte borstel om ook de laatste restjes weg te vegen. Neem tenslotte de binnenkant van je vriezer af met superabsorberend keukenpapier om alles goed af te drogen.

6. Maak de planken en lades schoon. Neem ten slotte ook de deur en de rubberen rand zorgvuldig af. Nu kun je alles weer terugzetten in de vriezer en deze weer aan doen!

Zo kun je dus snel en makkelijk een vriezer, diepvries, vriesvak of vrieskist ontdooien. Nu je weet hoe het moet, is het een simpele klus en kun je meteen ook aan de slag met het schoonmaken van je koelkast!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op