2 gemakkelijke paasknutsels voor peuters

2 gemakkelijke paasknutsels voor peuters

Wanneer we aan de lente denken, denken we al snel aan kleine konijntjes met zachte staartjes en kuikentjes met pluizige veertjes. Aan de slag met deze paasknutsels , breng de frisheid van de lente in huis door te knutselen voor Pasen met toiletpapier en lege tissuedozen.

Lees verder voor deze twee leuke knutselwerkjes om rond het thema Pasen te knutselen.

Als je gaat knutselen voor Pasen met peuters raden wij aan dat een verantwoordelijke volwassene het knipwerk doet en dat de kleine assistentjes het verven en lijmen voor hun rekening nemen.

vingerpoppetjes voor Pasen | konijnenslinger

Paasversiering maken: vingerpoppetjes voor Pasen

Maak leuke vingerpoppetjes van lege wc-rollen en tissuedozen – deze konijntjes, kuikentjes en lammetjes zijn perfect om met je kinderen te knutselen voor Pasen op een regenachtige dag.

Duur: ongeveer 2 uur

Wat heb je nodig:

 1. paasknutsels vinger puppers 01Allereerst duw je met je vingers de zijkanten van één kant van elke wc-rol naar beneden.
 2. paasknutsels vinger puppers 02Vervolgens verf je elke wc-rol in een verschillende kleur – roze voor het konijn, geel voor het kuiken en wit voor het lammetje. Laat de rollen drogen.
 3. paasknutsels vinger puppers 03Daarna knip je de lege tissuedoos open en maak deze plat.
 4. paasknutsels vinger puppers 04Teken konijnenoren, pootjes, kuikenvleugeltjes en een snaveltje op het karton en knip deze uit.
 5. paasknutsels vinger puppers 05Verf de verschillende lichaamsdelen en laat ze drogen voordat je ze op de geverfde wc-rollen plakt.
 6. paasknutsels vinger puppers 06Scheur wat velletjes toiletpapier in stukjes en maak er kleine balletjes van voor de pootjes en het staartje van het konijn en grotere balletjes voor de oren, het haar en het lichaam van de lammetjes. Plak ze met lijm op de goede plaats.
 7. paasknutsels vinger puppers 07Plak wat gele veren op de kop van het kuikentje.
 8. paasknutsels vinger puppers 08Tot slot teken je met de zwarte pen de gezichtjes op de vingerpoppetjes.

Paasknutsels voor peuters: Konijnenslinger

Onze superschattige konijnenslinger met een zachte staart van tissues is een heel gemakkelijke en leuke paasknutsel voor peuters. Rond het thema Pasen knutselen met peuters wordt zo wel heel erg leuk!

Wat heb je nodig:

 • Lege tissuedozen
 • Zacht toiletpapier
 • Konijnensjabloon
 • Potlood
 • Schaar
 • Verf
 • Verfkwast
 • Lijm
 • Naald of priem
 • Touwtje
 1. paasknutsels konijntje slinger 01Knip voorzichtig de tissuedozen open en maak deze plat.
 2. paasknutsels konijntje slinger 02Print het konijnensjabloon op papier en knip dit uit. Gebruik het sjabloon vervolgens om 10 konijntjes op karton te tekenen en uit te knippen.
 3. paasknutsels konijntje slinger 03Verf de konijntjes in verschillende kleuren en laat ze drogen.
 4. paasknutsels konijntje slinger 04Scheur de velletjes wc-papier en maak hier kleine balletjes van en plak deze op de konijnenkontjes. Een mooi moment om samen even flink te giechelen wanneer je aan het knutselen bent voor Pasen met peuters!
 5. paasknutsels konijntje slinger 04Maak een klein gat in elk oor van de geverfde konijntjes. Rijg een voor een het garen door de konijntjes.

En klaar is Kees – een prachtige konijnenslinger die je voor Pasen kunt knutselen met peuters om je huis op te vrolijken voor de lente… en de zomer… en de herfst – kinderen krijgen hier geen genoeg van. Een konijn is immers niet alleen leuk met Pasen!

Nu je weet hoe je rond het thema Pasen kunt knutselen, hoef je alleen nog de spullen en de kinderen bij elkaar te krijgen en je kunt aan de slag met deze paasknutsels voor peuters en kleuters. Veel plezier!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op