Knutselen met wc-rolletjes: 2 creatieve kunstwerkjes

Knutselen met wc-rolletjes: 2 creatieve kunstwerkjes

Fleurige vliegende vissen en ministeden? Het is misschien niet wat al eerste in je hoofd opkomt wanneer je aan een wc-rol denkt. Maar volgens ons zijn dit twee van de leukste dingen die je kunt knutselen met wc-rollen. En door creatief met wc-rollen om te gaan zijn jouw kinderen urenlang zoet op regenachtige dagen of tijdens de vakanties.

Als het op knutselen met een-wc rolletje aankomt, zorg er dan voor dat er een verantwoordelijke volwassene bij is die het knippen en snijden doet. De kleine assistenten kunnen lekker verven en de knutselwerkjes in elkaar zetten.

vliegende vissen | ministad

Wat kun je knutselen met een wc-rolletje? Vliegende vissen

Als je op zoek bent naar ideeën om te knutselen met wc-rollen, begin dan met deze schattige en fleurige vissen. Gebruik een lege wc-rol van Edet toiletpapier voor het lichaam van de vis en wat reepjes toiletpapier voor de golvende staart.

Duur: 1,5 uur

Wat heb je nodig:

 • Edet wc-rol
 • Aantal vellen toiletpapier
 • Verf
 • Lijm
 • Wasknijper
 • Gekleurd papier
 • Schaar
 • Zwarte pen
 • Gouden pen
 • Touwtje
 1. knutselen met wc rolletjes vis 01Begin met het maken van het vissenlichaam. Maak een van de uiteinden van de wc-rol plat en laat een volwassene de randen afknippen.
 2. knutselen met wc rolletjes vis 02Maak twee dezelfde druppelvormen voor de vinnen op een stukje van het karton dat je over hebt. Laat een volwassene ook deze uitknippen.
 3. knutselen met wc rolletjes vis 03Lijm de vinnen aan elke kant van de wc-rol vast en verf de vis met een mooie kleur verf. Laat drogen. 

  Terwijl je wacht tot de verf droog is, kun je samen met de kinderen geknoeide verf wegvegen met een natgemaakt vel keukenpapier.

 4. knutselen met wc rolletjes vis 04Tekenen glimmende schubben op het vissenlijf met de gouden pen.
 5. knutselen met wc rolletjes vis 05Om de golvende staart te maken, scheur je een vel toiletpapier in dunne stroken. Lijm de uiteinden tussen het platte eind van het vissenlijf. Indien nodig knijp je de staart samen met een knijper totdat de lijm droog is. 

  Voor een zachte zwevende vis die niet uit elkaar valt, zelfs als de lijm nog nat is, gebruik je toiletpapier dat zowel sterk als zacht is, zoals Edet Ultra Soft.

 6. knutselen met wc rolletjes vis 06Voor de vissenogen maak je twee kleine balletjes van wat toiletpapier. Plak ze op het hoofd van de vis om de ogen te maken. Breng ze tot leven door er zwarte stipjes in te zetten met een pen.
 7. knutselen met wc rolletjes vis 07Als je de vis wilt ophangen als een decoratie, maak je twee gaatjes in de open ‘mond’ en rijg je hier een touwtje door.

Ministad knutselen met wc-rolletjes

Voor kinderen is het heerlijk om deze kleurige stad te knutselen met wc-rolletjes, die ze zelf kunnen inrichten met lege Edet toiletrollen.

Duur: ongeveer 2 uur

Wat heb je nodig:

 • Lege Edet wc-rollen
 • Lege tissuedoos
 • Zacht toiletpapier
 • Verf
 • Verfkwast
 • Schaar of een scherp hobbymesje
 • Lijm
 • Zwarte en witte markers
 1. knutselen met wc rolletjes stad 01Laat een volwassenen de toiletrollen in verschillenden lengtes knippen, zodat je kleinere huisjes en hogere gebouwen hebt.
 2. knutselen met wc rolletjes stad 02Laat de kinderen de toiletrollen verven in kleuren naar keuze en laat ze drogen. Voor een intensere kleur verf je ze twee keer.
 3. knutselen met wc rolletjes stad 03Teken met de witte en zwarte markers ramen op de gebouwen en op sommige gebouwen deuren. Als je het leuk vindt, kun je een aantal deuren inknippen om ze open te kunnen zetten.
 4. knutselen met wc rolletjes stad 04Laat een volwassene de lege tissuedoos open knippen. Maak deze plat. Teken een aantal rechthoeken op het karton van 10 x 6 cm, knip deze uit en vouw ze doormidden. Dit worden de daken. Laat de kinderen hier vrij om de tissuedoos precies zo te verven en te versieren zoals zij dat mooi vinden. Als ze droog zijn, plak je de daken op een aantal van de gebouwen.
 5. knutselen met wc rolletjes stad 05Rol wat van het overgebleven karton op tot mini-schoorsteentjes en doe er gescheurde stukjes zacht toiletpapier in voor de rook. Lijm deze op een aantal van de gebouwen zonder dak.
 6. knutselen met wc rolletjes stad 06Laat een volwassene de overgebleven huizen zonder dak 2 cm in knippen, zodat deze bovenop andere gebouwen kunnen worden gezet. Zo kun je nog hogere gebouwen maken!

De volgende keer dat je lege wc-rollen weg wilt gooien, is het handig om je eerst af te vragen: “Wat kan ik knutselen met wc-rolletjes?”. Want als je een beetje creatief met wc-rollen bent, kun je er prachtige decoraties mee maken!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op