Een nieuwe puppy - checklist voor hondenbenodigdheden

Een nieuwe puppy - checklist voor hondenbenodigdheden

De eerste dagen dat je een nieuwe puppy in huis hebt zijn ontzettend leuk en spannend. Maar naast knuffelen en stoeien, heb je straks ook te maken met ongelukjes op het tapijt en opgekauwde schoenen. Een puppy opvoeden is een heel karwei, vooral de eerste paar weken. Je hebt er geduld, een goede planning en een aantal hondenbenodigdheden voor nodig. Waar slaapt je puppy de eerste nacht en wat moet je hem voeren? Lees verder en ontdek alles wat je nodig hebt om je pup op te voeden in de eerste dagen. 

Puppychecklist

 1. Een bed of bench
  Niet alleen jij moet wennen aan je nieuwe huisgenoot; voor je puppy is de eerste nacht in zijn nieuwe huis een grote stap! Het is daarom belangrijk dat je hem een warme, comfortabele plek geeft om te slapen en ontspannen. Kies je voor een bench, dan is benchtraining noodzakelijk om later met een gerust hart je pup een paar uur alleen te laten. Het doel is dat je hond de bench een veilige, plezierige plaats vindt. Je nieuwe pup wil ongetwijfeld het liefst bij jou in bed kruipen. Benchtraining is de beste manier om dit op de lange termijn te vermijden. Dwing hoe dan ook de eerste nacht je puppy niet in een gesloten bench en gebruik de bench nooit als straf.

 2. Voer en water
  Geschikt voer is natuurlijk een van de belangrijkste hondenbenodigdheden. Geef je nieuwe puppy de eerste dagen alleen eten waar hij al aan gewend is, want anders kan hij last van zijn buik krijgen. Leg een paar vellen extra absorberend keukenpapier onder de bakken, bijvoorbeeld van Edet, om gemorst voer na het net iets te enthousiaste eten van je pup op te vangen. Zorg ervoor dat je hond de hele dag vers drinkwater heeft.

 3. Speeltjes
  Zodra je pup wakker wordt is het tijd om de wereld te verkennen! Speeltjes helpen je puppy in huis bezig te houden en voorkomen dat hij aan jouw spullen begint te kluiven. Schaf verschillende hondenspeeltjes aan, zoals ballen of een speeltouw. Een rubberen bot om op te kauwen vermaakt je hond niet alleen, maar is ook goed voor zijn tanden.

 4. Hondenbox en -hekjes
  Laat je puppy weten welke delen van het huis hij mag verkennen en in welke kamers hij niet mag komen. Hekjes zijn makkelijk (tijdelijk) in deuropeningen of bij de trap te plaatsen. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat ook de eerste nacht je puppy niet op de bovenverdieping kan komen. Als je erg jonge kinderen hebt, kunnen ze misschien niet van de hond afblijven. Een hondenbox zorgt er dan voor dat je nieuwe pup niet lastiggevallen wordt als hij even wil uitrusten.

 5. Zindelijkheidstraining
  Ga je je puppy opvoeden? De eerste weken is zindelijkheidstraining ongetwijfeld je prioriteit. Ongelukjes zijn in het begin niet te voorkomen, dus hoe sneller je hond leert om zijn behoefte buiten te doen, hoe minder vaak je de vloerbedekking hoeft schoon te maken. Houd tot die tijd een ruime hoeveelheid Edet Superior keukenpapier bij de hand om de viezigheid te verwijderen, en bekijk nog even de beste manieren om tapijt schoon te maken

Zorg ervoor dat het hele gezin meewerkt. Een puppy is een geweldige manier om je kinderen verantwoordelijkheidsgevoel te geven. Helpen zij meteen de pup op te voeden tijdens de eerste dagen, dan went hij ook sneller aan ze.

Je puppy opvoeden is de eerste weken (en daarna eigenlijk ook nog!) een taak voor het hele gezin. Zorg ervoor dat iedereen een keer de hond voert en uitlaat en eventuele ongelukjes helpt op te ruimen. Dit betekent niet alleen minder werk voor iedereen, maar vormt ook een band voor het leven met je hond.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op