Een uniek pennenbakje knutselen met lege toiletrollen

Geïllustreerde kinderen tekenen op papier aan een tafel met een zelfgemaakte potloodhouder tussen hen in

De vriendjes en vriendinnetjes van je kind zullen flink jaloers zijn als ze dit opvallende DIY-pennenbakje op zijn of haar bureaus zien staan. Je kunt met de onderstaande instructies niet alleen een handig pennenbakje knutselen, maar je draagt ook direct een steentje bij aan een beter milieu. De lege toiletrollen van Edet komen namelijk helemaal tot hun recht door er een mooi versierd pennenbakje van te maken!

Nog een pluspuntje is dat het in elkaar knutselen van een pennenbakje weinig rommel met zich meebrengt: je hebt alleen wat keukenpapier nodig om na het knutselen nog even op te ruimen. Zelf een pennenbakje maken uit lege toiletrollen? Lees dan verder voor onze eenvoudige uitleg.

Zo kun je een pennenbakje voor kinderen maken

Duurt ongeveer 1,5 uur

Om zelf een pennenbakje te maken, adviseren we dat een verantwoordelijke volwassene de schaar en het lijmpistool hanteert, en de kleine assistenten hun pennenbakje verven en in elkaar zetten.

Wat heb je nodig:

 • 5 lege Edet toiletrollen
 • Lege schoenendoos of tissuebox
 • Liniaal
 • Potlood
 • Verf
 • Verfkwast
 • Inpakpapier
 • Schaar
 • Lijm
 • Lijmpistool
 1. Meet en knip de toiletrollen voorzichtig af op verschillende lengtes. Je kunt zoveel kokers maken als je zelf wilt. Hoe meer je er maakt, hoe groter en gevarieerder het pennenbakje voor je kind gaat zijn.
 2. Verf de binnenkant van de kokers in verschillende kleuren die bij je inpakpapier passen en laat ze drogen.
 3. Plaats de kokers op het inpakpapier en meet en knip de stukken af die je nodig hebt om de buitenkanten te bedekken. Pak de kokers hierna in met het papier en plak het vast met lijm.
 4. Lijm de kokers één voor één aan elkaar met het lijmpistool. Dit is een werkje voor de volwassene, maar je kunt de kinderen natuurlijk wel betrekken bij de vormgeving van het pennenbakje.
 5. Open de lege schoenendoos of tissuebox en maak deze plat. Plak de groep kokers in het midden vast. Teken de omlijning van de groep kokers uit met een potlood zodra de lijm droog is en knip het geheel vervolgens uit.
 6. Bewonder je afgewerkte pennenbakje en stop je favoriete pennen in het bakje. Je kunt zelfs linialen, gummen en verfkwasten in je diy-pennenbakje bewaren.

Als jullie een pennenbakje maken, kan het met de lijm wat rommelig worden. Het is veel gemakkelijker om de lijm op te ruimen als deze nog nat is. Leg daarom wat Edet Comfort toiletpapier op tafel, zodat jij en de kinderen direct de lijm kunnen opvegen.

Nu je weet hoe je een pennenbakje kunt knutselen, kunnen jullie er direct één maken voor alle klasgenootjes. Maak pennenbakjes in alle kleuren van de regenboog of in verschillende tinten van de favoriete kleur van de vrienden van je kind. Je kunt er zelfs stickers op plakken! Nu je de basis kent, kun je alle kanten uitgaan met je pennenbakjes.

Met een zelfgemaakte pennenbakje op het bureau, zullen je kinderen het direct een stuk gemakkelijker vinden om hun creatieve plekje netjes te houden.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op